NEOBIČAN SAVJET

Liječnik upozorava: Nemojte se raspakirati odmah nakon povratka s putovanja, mogli bi doživjeti najezdu tih kukaca!

 /Tiktok
Držanje kofera zatvorenog nekoliko sati također neće biti od prevelike koristi, tvrdi američki doktor

Liječnik Jason Singh iz Virginije otkrio je zašto nije dobro raspakirati kofer odmah po povratku s putovanja. Na viralnoj TikTok snimci upozorio je kako kod onih koji se odmah raspakiraju puno lakše dolazi do najezde stjenica jer polažu jaja u odjeću i stvari te se tako ušuljaju u kuću u prtljazi.

Objasnio je kako se jaja stjenica obično izliježu u roku od šest do deset dana te da bebe, koje se nazivaju nimfe, trebaju krv kako bi nastavile svoj razvoj. Međutim, ako ostanu zarobljene u koferu neće se moći hraniti zbog čega će uginuti. Držanje kofera zatvorenog nekoliko sati neće biti od prevelike koristi već bi trebao ostati zatvoren puna dva tjedna.

@drjaysonisfresh

How long do you wait to unpack?

♬ original sound - Dr. Jason Singh

Snimka je na TikToku skupila više od 604.000 pregleda, a sve lijene putnike obradovala je vijest da je njihovo odugovlačenje s raspakiravanjem zapravo korisno: - Dakle, liječnik je odobrio moje odugovlačenje. Savršeno - glasio je jedan od komentara.

Javili su se i oni koji se moraju raspakirati čim dođu kući, no nisu dosad imali neugodnih iskustava. Neke od preporuka glasile su da se stvari prvo stave u sušilicu, a tek onda u perilicu jer voda najčešće nije dovoljno vruća da ubije životinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 19:01