KORISTAN SAVJET

‘Komarci su me ‘masakrirali‘, ništa mi nije pomoglo, a sad sam konačno pronašla rješenje. Još i lijepo mirišem!‘

 Profimedia, Screenshot Tiktok/
- Znoj, miris tijela, CO2, a ponekad čak i vaša krvna grupa, sve to može emitirati mirise koji privlače krvopije

Jedna je žena na TikToku oduševljeno podijelila savjet koji bi ovog ljeta mnogima mogao pomoći u odbijanju komaraca.

Mary, koja živi na jugu Floride, slučajno je na taj savjet naišla u komentarima na TikToku, a zatim ga je odlučila i sama isprobati.

- Nadam se da ćeš dobiti sve što želiš u životu, poručila je Mary ženi koja je prva podijelila ovaj trik za tjeranje napasnih insekata.

- Kupila sam svaki komercijalni proizvod koji postoji za tjeranje komaraca jer me cijelu pojedu. Očito imam slasnu krv..., započela je Mary i dodala da ništa od toga nije pomagalo dok nije naišla na jedan savjet koji može jednostavno sama primijeniti.

- Baš ništa nije pomagalo, a ovdje na jugu Floride je jako loša situacija s komarcima, pogotovo u ovo doba godine, rekla je.

Otkrila je da je ključni sastojak koji je konačno pomogao u tjeranju komaraca bio - vanilija.

Mary je dalje opisala da je do savršenog repelenta za komarce dobila miješanjem čistog ekstrakta vanilije s vodom, u što se zatim doda prstohvat cimeta radi mirisa.

- Sve sam pomiješala i posvuda poprskala. Ne samo da mirišem na kolače, ali ovo djeluje! Djevojko, volim te, poručila je Mary ženi na čijem je TikToku vidjela ovaj recept.

Mary sada sa sobom u bočici s raspršivačem nosi otopinu vode s vanilijom i cimetom.

Članak iz House Beautiful iz 2023. godine je potvrdio da čisti ekstrakt vanilije doista može biti učinkovit repelent protiv komaraca. Ta mješavina djeluje tako da blokira ljudske biološke markere mirisa koji privlače komarce, prenosi Daily mail.

- Znoj, miris tijela, CO2, a ponekad čak i vaša krvna grupa, sve to može emitirati mirise koji privlače krvopije, rekla je stručnjakinja za kontrolu štetočina Shannon Harlow-Ellis.

- Ekstrakt vanilije, poput nekih drugih biljnih derivata, prikrit će miris koji komarci traže, pojasnila je.

Komarci navodno mogu osjetiti ljudski miris na udaljenosti od 50 metara, kada je u pitanju gola koža bez repelenata.

Ipak, ako želite sami isprobati ovaj recept, važno je nabaviti pravi ekstrakt vanilije, a ne umjetne formule koje sadrže i šećer pa bi zapravo mogli i privući komarce i druge insekte. Također valja imati na umu da repelent na bazi ekstrakta vanilije nestaje nakon 30-45 minuta pa je potrebno često ponovno nanošenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 13:36