UMALO JE ZAUVIJEK NESTAO

VIDEO Ovo je Shimavu, maleni gorila koji je ostao bez obitelji. Spašen je u zadnji čas!

 Screenshot

Maleni Shamavu, gorila od godinu i pol stara gorila, nije ni svjestan koliko je blizu bio strašne sudbine koju su mu namijenili lovokradice koje su ga htjeli prodati za 25 tisuća funti. Spasila ga je služba za zaštitu prirode afričke republike Kongo , koja je posljednjih mjeseci bori protiv porasta krivotvorenja životinja, javlja Daily Mail .

Kako bi zaustavili krivolovce, službenici su se prerušili u kupce, a kada je preprodaja dogovorena i dokazi skupljeni uslijedilo je hapšenje. Bez obzira na brojna uhićenja, lovokradice ne posustaju, što vrlo dobro ilustrira koliko njihov posao zna biti unosan.

Shamavu je pripadnik planinskih gorila, kojih na svijetu ima još manje od tisuću. Broj gorila je sada još i manji, jer iako je Shamavu spašen, pretpostavlja se kako su lovokradice morale pobiti ostale gorile iz njegova čopora kako bi mu mogli prići. Sami Shamavu je zdrav, ali je istraumatiziran cijelim iskustvom.

Pretpostavlja se kako gorila odlaze u Rusiju i Bliski istok bogatim mogulima, gdje se dio ekstravagantnih poklona kojima se bogataši vole darivati. Služba za zaštitu u Kongu se svim silama bori protiv krivolovaca na terenu, ali upozoravaju kako pravog napretka neće biti dok se ne uspostave bolji nadzori granica, a same zemlje ne uvedu stroge zakone protiv krajnjih korisnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 01:57