ŠTO JE SUDBINA

VIDEO Čekala je na transplantaciju dvije godine, a onda umrla od raka jer su joj presadili pluća pušača!

Za rak su, tvrdi njezina obitelj, kriva pluća donatora, za kojeg su kasnije saznali da je pušio 20 cigareta na dan
 Facebook

Jennifer Wederell bolovala je od cistične fibroze, kao i njezin brat Richard Grannell (23) koji je od te bolesti i umro, i dvije je godine čekala na spasonosnu transplantaciju pluća.

Operacija je bila uspješna, a ona je nakon dvije godine odgađanja, u kolovozu prošle godine sa svojim dugogodišnjim dečkom Davidom prošetala do oltara.

Nije prošlo ni punih godinu dana, a Jennifer Wederell (27) je umrla - od raka pluća. Za bolest su, njezina obitelj tvrdi, kriva pluća donatora, za kojeg su kasnije saznali da je pušio 20 cigareta na dan.

David Wederell (28) je kazao da nema šanse da bi njegova supruga ikad pristala na transplantaciju da je znala da je donator pušač.

Zajedno sa njezinim roditeljima, David radi na kampanji kojom pokušava da se broj registiranih donora nepušača znatno poveća, kako druge obitelji ne bi morale prolaziti kroz istu agnoiju kao i oni. Otvorili su Facebook stranicu pod imenom 'Jennifer’s Choice' kako bi informirali javnost.

Gotovo 40 posto pluća korištenih pri transplantaciji dolaze od pušača, no istraživanja su dokazala da je kod teških bolesnika veći rizik odustati od operacije nego primiti pušačeva pluća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 18:17