IMAGINACIJA NA DJELU

Zbogom '.com'-u: Internetske stranice ubuduće će završavati riječima poput apple, orange ili mercedes!

 Thinkstock
Danas postoje 22 generičke domene - najpoznatije su ".com", ".org" ili - ".gov", ali uz njih postoji i oko 250 domena pojedinih zemalja kao što je ".hr", ili ".uk"

Globalno internetsko regulatorsko tijelo (ICANN) u ponedjeljak je na sastanku u Singapuru donijelo odluku da nazivi internetskih stranica ubuduće mogu završavati riječima poput "apple" ili "orange", umjesto dosadašnjih sufiksa ".com" ili ".org". Zahtjevi za novim domenama počet će se primati od 12. siječnja sljedeće godine.

""ICANN je odlučio otvoriti sustav nazivanja ljudskoj imaginaciji. Današnjom odlukom poštuje se pravo kreiranja novih domena na bilo kojem jeziku ili pismu", kaže predsjednik ICANN-a Rod Beckstrom.

Stručnjaci predviđaju da će velike svjetske korporacije prve poslati zahtjeve za novim domenama, što će rezultirati adrese stranica ubuduće završavati nazivima brendova poput ".mercedes" ili ".bmw"...

Danas postoje 22 generičke domene - najpoznatije su ".com", ".org" ili - ".gov", ali uz njih postoji i oko 250 domena pojedinih zemalja kao što je ".hr", ili ".uk".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 08:08