PROJECT GLASS

VIDEO Googleov novi projekt: Naočale s kojima ćete znati baš sve što vam treba

 Google+
Kada na oči stavite ove naočale nećete se moći lako izgubiti u nepoznatim dijelovima grada, a ako vam hitno zatreba neka informacija vrlo brzo ćete moći doći do nje

Prvo su se mogle čuti brojne glasine o Google-ovom novom projektu, no sad su iz kompanije konačno potvrdili – radi se punom parom na nečemu što se zove "Project Glass". Prema promotivnim materijalima iz Google-a, riječ je o zanimljivim naočalama s kojima će pogled na svijet koji nas okružuje postati potpuno drugačiji .

Kada na oči stavite ove naočale nećete se moći lako izgubiti u nepoznatim dijelovima grada, a ako vam hitno zatreba neka informacija vrlo brzo ćete moći doći do nje. Pomoću njih ćete također moći odgovarati na poruke ili na brzinu saznati vozni red.

Google-ov tim ovaj je projekt otvorio za javnost kako bi saznali što ljudi očekuju i kako ga zamišljaju, ali i kako bi došli do nekih novih, korisnih ideja, piše Gizmodo .

Po onome što možemo zaključiti iz videa radi se o svojevrsnom smartphoneu s obavijesnim sustavom koji reagira na glasovne upute.

Iako još nismo imali priliku isprobati naočale ovo iskustvo se čini ne samo korisno, već i ugodno. Jedini problem jest pomalo štreberski izgled naočala. No, sigurni smo da će i za to autori ovog zanimljivog projekta uskoro pronaći riješenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 10:48