POGLEDAJTE ‘OSVETU‘

Stigao SUV u kojem ćete preživjeti i apokalipsu: ‘Namijenjen je i roditeljima koji voze djecu u školu‘

Rezvani Vengeance

 Rezvani Motors/Twitter
Zaboravite grijače prednjih sjedala, kožu, klimu... Ovaj automobil vam nudi sasvim drugačiju opremu

Američki proizvođač automobila Rezvani Motors sigurnost vozača i putnika shvaća vrlo ozbiljno, možda čak i preozbiljno ako je suditi po njihovom najnovijem SUV-u koji je nazvao Vengeance (hrv. osveta), piše The Guardian.

Dok njihovi konkurenti kupcima nude mogućnost grijanja sjedala i krovne nosače, Rezvani svojima nudi neprobojna stakla, stroboskopska svjetla, elektrificirane kvake i retrovizore naoružane suzavcem.

"Osveta je vaša", kaže Rezvani na svojoj internetskoj stranici.

Ako spomenuto nije dovoljno za preživljavanje automobilske apokalipse, Osveta iz stražnjeg dijela može ispustiti gusti dim koji će zbuniti one koji je slijede, a opremljena je i instrumentima koji mogu detektirati je li u blizini detonirano nuklearno oružje.

image

Rezvani Vengeance

Rezvani Motors/Twitter

Pored toga, Osveta je opremljena i moćnim razglasom, čeličnim branicima te kotačima i gumama kakvi se mogu vidjeti i na vojnim vozilima.

Osveta umjesto stražnjeg stakla ima veliki ekran, a opremljena je i prednjom kamerom koja sve što vozač vidi može nadograditi "proširenom stvarnošću".

Osnovna verzija ovog vozila, koji kao da je ispao iz kakve videoigre, košta 285 tisuća dolara, a verzija sa svom opremom dođe vrtoglave 782 tisuće dolara.

@mobile_mama Is the Rezvani Vengeance the safest vehicle for you and your kiddos or what, Mama? #rezvani #luxury #rezvanivengeance #cartok #momsoftiktok #foryou #foryoupage #fypシ #fyp #fy #mom #family #military ♬ original sound - Mobile_Mama

Tvrtka Rezvani Motors postoji od 2014. godine, a osnovao ju je Ferris Rezvani, sin pilota Iranskog ratnog zrakoplovstva. Kako zbog zdravstvenih prepreka nije mogao i sam postati pilot, Rezvani je odlučio dizajnirati automobile koji će vozačima omogućiti da osjete užitak letenja.

Prvi automobil koji je tvrtka proizvela zvao se Zvijer (eng. beast), a nakon toga je napravila Tenk. Osveta je pristupačnija i šminkerskija inačica Tenka.

image

Rezvani Vengeance

Rezvani Motors/Twitter

S obzirom na opremu koja dolazi s Osvetom i njezin dizajn, pomislili biste da će je Rezvani prodavati vojskama i policijama - i pogriješili. Osveta je za svakoga, pa i majke i očeve koji djecu voze u školu te na trening i izlete.

The Guardian navodi da se Osveta savršeno uklapa u američko tržište automobila kojim trenutno dominiraju SUV-ovi i kamioneti. Istraživanja pokazuju da ta vozila za pješke dva ili tri puta opasnija od običnih automobila. Uz to, SUV-ovi su neki od najvećih zagađivača okoliša. Kada bi se svi SUV-ovi u udružili u jednu zemlju, bili bi sedmi najveći zagađivač okoliša na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:59