TEHNOLOGIJA

PROVALILI SU TAJNU: EVO KAKO MOŽETE PROČITATI PORUKU NA WHATS APP-u Onaj tko ju je poslao neće ni saznati jeste li ju vidjeli

 Dado Ruvic/REUTERS

Ne cijene svi jednako i u svakom trenutku obavijest o pročitanoj poruci u sklopu popularne i mnogima omiljene aplikacije za dopisivanje WhatsApp.

Dok dvije plave kvačice otkrivaju je li poruka otvorena i pročitana, što je za pošiljatelja dobra informacija, za primatelja ne mora biti. Naime on ne može ignorirati poruku a da pošiljatelj ne zna za to.

No postoji jednostavno rješenje.

Uključite zrakoplovni način rada na svom telefonu prije nego što otvorite WhatsApp. Nakon što otipkate i pošaljete poruku, zatvorite aplikaciju i to putem 'pravog' gašenja, jer samo izlazak iz prozora putem tipke nazad ne gasi aplikaciju do kraja. Uđite u postavke mobitela, te pronađite dio posvećen aplikacijama. Tamo ćete na popisu onih koje su trenutno aktivne pronaći i WhatsApp te ga potpuno ugasite. Tek nakon što ste to napravili možete preći sa zrakoplovnog načina rada na normalni.

Osim te opcije postoji još jedna putem koje se možete rješiti plavih kvačica.

Nakon što uđete u postavke, pronađite opciju 'Račun' ('Account'), otvorite je te potom odaberite 'Privatnost' ('Privacy'). Na samom dnu pronaći ćete 'Potvrde o čitanju' ('Read receipts'). Kada ugasite potvrde o čitanju, opcija plavih kvačica odnosno potvrde da je osoba pročitala poruku eliminira se iz korisničnog iskustva, kako za vas tako i za druge. To znači da druga osoba neće znati jeste li pročitali poruku, ali nećete ni vi znati jesu li oni pročitali vašu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 19:26