LETEĆA PALAČA

Pogledajte kako je lijepo letjeti s najluksuznijim avionom na svijetu!

Velika Britanija povezana je s Ujedinjenim Arapskim Emiratima najluksuznijiom zračnom linijom

DUBAI - Od ovog tjedna Velika Britanija bit će povezana svakodnevnom linijom s Dubaijem, i to najluksuznijim zrakoplovom na svijetu Airbusom A380 zrakoplovne kompanije Emirates.

Karta za prvi razred leta u jednom smjeru koji traje sedam sati stoji 3600 eura, dok karta za business klasu koja gotovo nimalo ne zaostaje za prvom prodaje se po cijeni od 3086 eura. Airbus A380 inače može prevesti 800 putnika, no zrakoplovna kompanija htjela je pružiti više prostora svojim putnicima, tako da u business klasi ima 500 sjedala, dok prva klasa ima 14 apartmana.

Svaki putnik ima na raspolaganju fleet TV ekran, ležaj s odabirom posteljine po želji, mini bar i brojne druge pogodnosti. U zrakoplovu postoji i veliki bar sa svim mogućim vrstama pića, dok restoran poslužuje hranu koje se ne bi posramili ni najluksuzniji svjetski restorani.

Sve posuđe je od biranog porculana, dok je beštek isključivo srebrni. Ako se putnik želi osvježiti, na raspolaganju su mu luksuzne kupaonice s masažnim kadama, a ponuđene kozmetičke preparate proizveo je Bvlgari ekskluzivno za kompaniju Emirates. Očekuje se 6000 putnika tjedno.

AIRBUS A380

Impresivni podaci o zrakoplovu

Airbus A380 košta 240 milijuna eura

Može prevesti 850 putnika

Krstareća brzina aviona je 900 kilometara na sat

Dolet aviona je 15.000 kilometara

Svaki avion je težak 421 tonu

Avion troši tri litre goriva po putniku na kilometar leta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:31