PRAVA VIJEST JE LOŠA

Najtraženiji su Michael Jackson i svinjska gripa

 SIPA

Ove su godine najtraženiji pojmovi na internetu bili Michael Jackson, svinjska gripa, Twitter i Facebook, objavili su veliki pretraživači Google i Bing, a prenio britanski Telegraph.

U 2009, u kojoj je nekoliko slavnih ljudi – glumaca, pjevača i osoba iz show biznisa – preminulo, najtraženija tema na Bingu bio je kralj popa. U prvih 10 našli su se i Twitter, svinjska gripa, tržište kapitala, Farrah Fawcett, Patrick Swayze i Jaycee Lee Dugard, žena koja je oteta kao 11-godišnjakinja.

Mada je Bing amerikocentričan, Google je pokazao slične rezultate. U Velikoj Britaniji listu su dopunili zvijezda Got talenta Susan Boyle, bivša natjecateljica Big Brothera Jade Goody, koja je umrla od raka i na prvom mjestu smrt pjevača grupe Boyzone, Stephena Gatelya. U toj su zemlji popularne teme bili i Rihanna te Iran.

Facebook je definitivno bio najpopularnija stranica ove godine, a za njom su se zaredali BBC, YouTube, Hotmail, games, eBay, news, Google, Yahoo! i Bebo.

Google je objavio i listu najpopularnijih u prvih devet godina ovog desetljeća: 2001. to je bio Nostradamus (vjerojatno u vezi s ulaskom u treće tisućljeće); 2002. Spiderman; 2003. princ Charles; 2004. je bila godina Big Brothera; 2005. Jamesa Blunta; 2006. tražio se tragično preminuli prirodoslovac, voditelj i ljubitelj opasnih životinja Steve Irwin; 2007. bila je u znaku iPhonea, prošle je godine bio in BBC-jev iPlayer, a ove je to Stephen Gately.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:24