'SMRT' SLAGALICE

Muči vas sudoku? Ne brinite, Google je izradio aplikaciju koja u par sekundi rješava i najsloženiji!

Aplikacija Google Goggles koristi kameru mobitela da snimi sliku sudoku slagalice te ju šalje natrag u Google gdje se rješava i ponovo šalje natrag korisniku

Čini se kako su dani za sudoku , jednu od najpopularnijih logičkih slagalica, zauvijek odbrojeni i to zahvaljujući Googleu. Internetski je div u svoju ponudu uvrstio aplikaciju koja u par sekundi rješava slagalicu umjesto igrača, piše britanski Telegraph .

Nedavno poboljšana aplikacija Google Goggles koristi kameru mobitela da snimi sliku bilo koje sudoku slagalice koju potom šalje natrag u Google. Tamo Gogleovi serveri izračunavaju odgovor i sliku s rješenjem to jest popunjenim kućicama šalju natrag korisniku.

Ovisno o brzini internetske veze na mobitelu do rezultata sudokua moguće je doći u svega nekoliko sekundi.

- Tužan dan za obožavatelje sudokua. Jednom kada rješite slagalicu vlastitim 'moždanim vijugama' preplavi vas osjećaj zadovoljstva. Nadam se samo da ga Google neće ubiti novom aplikacijom - izjavio je Phil McNeill, urednik slagalica u Daily Telegraphu.

Google Goggles funkcionira na principu izrade fotografije koju potom šalje u centrali server. Tamo se 'pitanje' uspoređuje s brojnim odgovorima koje Google skriva u svojoj ogromnoj bazi podataka. A to znači da, osim ubijanja zadovoljstva rješavanja sudokua, Goggles nudi i prepoznavanje poznatih mjesta, reklama, barkodova i drugih stvari.

'Ubojica sudokua' dostupan je na mobilnim telefonima s Apple OS te Google Android platformama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 06:40