ČUDO U KINI

FOTO: REPORTER ZAVIRIO U SPEKTAKULARNI KAMPUS KINESKOG GIGANTA O KOJEM PRIČA CIJELI SVIJET Evo kako izgleda svakodnevica radnika Huaweija

Huaweijev kampus
 Kevin Frayer / Getty Images
 

Kineski telekomunikacijski gigant Huawei našao se u središtu skandala kada ga je prošlog tjedna američka administracija stavila na crnu listu, a afera je vrhunac doživjela u nedjelju nakon što je i Google objavio da prekida veze sa spomenutom kompanijom.

Huawei je jedan od svjetskih lidera u novoj generaciji mobilnog interneta (5G) pa ne čudi što su ovakvi potezi Amerikanaca izazvali potrese na tržištu i paniku među korisnicima Huaweijevih uređaja.

Kako je Huawei postao tema broj 1 u cijelom svijetu njihovo sjedište u gradu Shenzhenu je, između ostalih, posjetio i fotoreporter Getty Imagesa Kevin Frayer.

Reporter je ušao u Huaweijeve proizvodne i razvojne pogone, urede zaposlenika, prostorije sa serverima, kampus u Dongguanu, prostorije u kojima se radnici opuštaju...

"Radna mjesta u Huaweiju su poželjna. To je jedna od tvrtki s najvišim plaćama u Kini za visokokvalificirane radnike, a mnogi njezini zaposlenici obrazovani su u inozemstvu i u najboljim školama u zemlji. Neki od najsjajnijih umova unajmljeni su od drugih tvrtki, a Huawei je također privukao strane stručnjake da se pridruže", kaže Frayer.

Fotoreporter Gettyja kaže kako mu je na prvu sve izgledalo nevjerojatno raspršeno. "Postoje restorani i kafići, sportski objekti i vlastiti transportni sustav. Imaju vile i elegantne blagovaonice za važne klijente i jeftino stanovanje za zaposlenike", opisuje Frayer.

FOTOGALERIJA: Zavirite u spektakularni Huaweijev kampus u Kini

Razgovarao je i s nekim zaposlenicima koji su svjesni težine situacije i spora sa SAD-om, ali pokušavaju objasniti da se radi o tehnološkoj kompaniji koja, kao i svaka druga, želi inovacijama olakšati život svima.

"Teško je doista procijeniti kako je raditi ondje, ali zaposlenici generalno izgledaju sretni i zainteresirani za posao koji rade. Možete osjetiti da se radi o nečemu velikom, važnom i rastućem", zaključio je Frayer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 19:39