PORTAL GO I PORTAL+

Facebook predstavio nove uređaje za videorazgovore, među njima i prvi prijenosni te bežični

Facebook Portal
 Gado Images/ddp USA/Profimedia
Facebook je počeo prodavati svoje uređaje za videopozive u Velikoj Britaniji još 2019. kako bi pomogao obiteljima da ostanu u kontaktu

Facebook je predstavio dva nova Portal uređaja, uključujući i prvu prijenosnu bežičnu verziju.

Najveća društvena mreža na svijetu objavila je da će Portal Go doći s ekranom od 25 centimetara (10 inča) i kamerom od 12 megapiksela, što će korisnicima omogućiti pozivanje obitelji i prijatelja s više mjesta.

Pridružit će mu se i novi Portal+ koji će također imati kameru od 12 megapiksela, ali veći zaslon, i to od 35,5 centimetara (14 inča).

Facebook je počeo prodavati svoje uređaje za videopozive u Velikoj Britaniji još 2019. kako bi pomogao obiteljima da ostanu u kontaktu pomoću aplikacija kao što su Zoom, Facebook Messenger i WhatsApp.

Iz Facebooka su potvrdili da će novi Portal Go koštati 199 funti (1.737 kuna), a Portal+ 349 funti (3.047 kuna). Oba će biti dostupna 19. listopada.

Uređaj ima ugrađenu Amazonovu digitalnu asistenticu Alexu i niz kontrola privatnosti, osmišljenih da olakšaju korištenje i pojačaju sigurnost uređaja, a posebice osobnih podataka korisnika.

Portal Go i Portal+ mogu se zaštititi zaključavanjem zaslona i lozinkom, a mogu im se po potrebi onemogućiti i mikrofoni.

Uređaj sadrži i integrirani poklopac objektiva za fizičku blokadu kamere.

- Portal je kreiran imajući na umu privatnost i sigurnost - stoji u priopćenju Facebooka, a odlikuju ga jasne i jednostavne postavke kako bi korisnici mogli imati potpunu kontrolu nad uređajem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 04:11