NOVI SMARTPHONE

Apple želi proširiti tržište s jeftinijim iPhoneom ‘5C’

5C je važan za osvajanje kupaca u Kini te za nova tržišta gdje vlada konkurencija jeftinijih modela koji rade s Googleovim operativnim sustavom Android

Američki informatički div Apple trebao bi u utorak pokazati nove modele svojeg iPhonea, za koje se vjeruje da će biti osjetno jeftiniji. To bi kompaniji moglo omogućiti da osvoji nova tržišta u trenutku kada pokušava vratiti položaj koji je ranije imala među smartphoneima.

Analitičari predviđaju da će u svojem sjedištu u Silicijskoj dolini u Kaliforniji Apple otkriti ekonomičniji model iPhonea, što će mu omogućiti da bolje konkurira jeftinijoj konkurenciji.

Brži procesor

Apple bi ujedno trebao predstaviti i poboljšanu inačicu svojeg klasičnog visokotehnološkog modela. Prema Charlesu Golvinu, analitičaru tvrtke Forrester, ona bi se trebala zvati “5C” i imati isti izgled kao i prethodne verzije, ali s novim, bržim procesorom i novim grafičkim sposobnostima.

Glasine govore o uvođenju zlatne boje i prepoznavanja otisaka prstiju za pojačanu sigurnost.

iPhone niske cijene nazvan je “5C” jer će se “nuditi u brojnim bojama, poput walkmana iPod Touch”, dodao je Golvin.

Osvajanje Kine

Za analitičare, 5C je važan za osvajanje kupaca u Kini te za nova tržišta gdje je posebno intenzivna konkurencija jeftinijih modela koji rade s Googleovim operativnim sustavom Android.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:36