SLIKA I PRILIKA PROPASTI

SVJETSKI EKSKLUZIV: OVAKO DANAS IZGLEDA COSTA CONCORDIA Njemački fotograf objavio jezive fotografije iz broda smrti

 Foto: Facebook/Jonathan Danko Kielkowski

Njemački fotograf Jonathan Danko Kielkowski odvažio se ući u olupinu broda Costa Concordia i ondje napravio seriju jezivih fotografija.

Brod koji je 2012. udario u talijanski otočić Giglio, nasukao se i djelomično potonuo, vrlo skupim postupkom je odvučen u rezalište u Genovi. No prije konačne smrti broda, fotograf je zabilježio kako sada izgleda unutrašnjost grdosije u kojoj je živote izgubilo 32 ljudi.

Fotografije 290 metara duge olupine prikazuju uništenu unutrašnjost nekad luksuznog kruzera u kojoj su još vidljivi ostatci prtljage putnika koji su se borili za vlastite živote. Nekad raskošne prostorije sada prekriva mulj, morska trava i hrđa.

Kielkowski je rekao i kako su slike nastale tek iz drugog pokušaja jer su ga pri prvom pokušaju ulaska u brod zaustavili čuvari brodogradilišta gdje će brod biti razrezan. Fotograf, naime, nije imao dozvolu snimanja jer je takvo što ocijenjeno preopasnim.

Svoje je dramatične fotografije objavio i u knjizi koja se može nabaviti preko njegove web stranice na kojoj možete vidjeti i više slika.





The dutch newspaper Volkskrant about the Costa Concordia and the Book i worked on.http://www.volkskrant.nl/foto/verdronken-glorie~p4223385/

Posted by Jonathan Danko Kielkowski on 12. siječnja 2016








Interview and article about the Concordia Book i worked on. Spiegel online http://m.spiegel.de/einestages/a-1071707.html#spRedirectedFrom=www&referrrer=https://www.google.com/

Posted by Jonathan Danko Kielkowski on 13. siječnja 2016




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 16:52