NOVI ŽIVOT

SLAVNI HRVATKI KUHAR IZNENADIO SVE Tom Gretić okrenuo novi list: razveo se i dao otkaz - zbog novih izazova

Prihvatio je angažman i u TV projektu RTL-a ‘Tri, dva jedan - kuhaj’ i postaje prvi naš kuhar koji odlazi u prestižni restoran
 Cropix

Nakon sedam godina provedenih na mjestu glavnog chefa restorana Wine Vault u luksuznom hotelu Monte Mulini, jedan od najboljih kuhara Hrvatske Tomislav Gretić prestao je raditi za rovinjsku Maistru.

Zapravo u samo nekoliko mjeseci, Gretiću se život iz temelja promijenio - novi posao, novi televizijski angažman i nova ljubav. U prosincu prošle godine potvrdio je kako se razišao sa suprugom, Kanađankom Priskom Thuring, nakon devet godina braka. U međuvremenu je ušao u novu vezu sa 27-godišnjom Beograđankom Sanjom Aleksić, prihvatio angažman u drugoj sezoni RTL-ova gastro showa “Tri, dva, jedan - kuhaj!”, a sada okreće i novu stranicu u profesionalnoj karijeri.

Kuharska satisfakcija

- Sa 1. veljače prestao sam raditi u Maistri i moja hotelska karijera je završena, mislim čak zauvijek. Naravno, nikad ne reci nikad, možda se stvari promijene za pet, šest godina, to ne mogu tvrditi. Mene sada zanimaju manji projekti, projekti koji nude kuharsku satisfakciju, ali i da od njih mogu i živjeti. Samim tim što u svibnju idem u Hangar 7, otvara mi se dosta ponuda za gostovanja i po Europi i po Japanu. U planu mi je i konzultantski posao jer vjerujem da s prikupljenim znanjem mogu pomoći restoranima i kuharima u nevolji ili onima koji imaju potrebu za malo drukčiji pogledom na kuhanje i menije nego što su ih imali do sada. Mislim se i malo odmoriti, jer 25 godina nisam prestajao raditi i vrijeme je da se malo stane na loptu - objašnjava 43-godišnji Gretić.

Hvata ga panika

Priznaje doduše da ga malo i hvata panika jer je do sada od 15 jela za Hangar 7 osmislio tri, no zna da mu je potrebno “malo vatre”, adrenalinske inspiracije da razvije koncept do kraja.

U Hangar 7 u Salzburgu stiže na poziv kultnog restorana Ikarus, točnije vlasnika Red Bulla Dietricha Mateschitza. Riječ je o vrlo izazovnom projektu u kojem dvanaest kuhara godišnje gostuje po mjesec dana. Pozivnica za Hangar 7, kompleks u sklopu kojeg se nalazi Ikarus, postala je već stvar prestiža među svjetskim kuharima, a Gretić je prvi hrvatski chef kojem se pružila takva prilika.

Zaokreti u poslovnom paralelno su mu se događali s onim u privatnom životu.

- Priska i ja rastali smo se prije pet, šest mjeseci. Neke stvari dođu do svog kraja, mislim da je to normalna stvar kojoj ne treba pridavati veliku pažnju. To što se dogodilo nama događa se nažalost mnogim parovima u Hrvatskoj. Je li to posao, novo vrijeme, brzina današnjeg života, ne znam, to je jednostavno životna realnost - kaže Gretić.

Ne voli biti sam

Što se tiče nove ljubavi u svom životu, Gretić bez ikakvog nepotrebnog okolišanja izravno odgovara:

- Nitko na svijetu ne voli biti sam, tako smo programirani. Da, imam novu djevojku, Sanju Aleksić. Uopće ne tajimo vezu, ne skrivamo se, sretni smo, to je to, život ide dalje - zaključio je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:25