NEVJERNE

'JEDNOSTAVNO MI JE TREBALO VIŠE SEKSUALNIH PARTNERA...' Žene otkrivaju prave razloge zašto su prevarile svoje dečke i supružnike

 Profimedia, Alamy

Redovno čujemo priče o muškarcima koji varaju žene, no nevjerne žene rijetko se spominju. Međutim, Nadia Bokody iz Sydneya, urednica portala She Said, kaže kako novinarska istraživanja pokazuju da žene varaju partnere više nego ikad prije, a ta brojka porasla je za čak 40 posto.

i sama je kaže, bila jedna od njih.

- Bilo bi najlakše za to okriviti mog supruga. Reći da je bio nemaran, da me verbalno zlostavljao, da nije bio romantičan, no bio sušta suprotnost tome. Istina je da sam ga prevarila samo zato što sam mogla - napisala je.

Nadia Bokody otkriva razloge zbog kojih žene izabiru preljub:

'Treba mi više seksualnih partnera'

Jedna žena otvoreno je priznala da je kronična preljubnica.

- Jednostavno sam imala potrebu za više seksualnih partnera, no nisam znala kako to učiniti na moralan način sve dok nisam došla u 30-te. Kad sam otkrila poliamoriju (konsenzualni nemonogamni odnos), moje varanje je prestalo.

'Htjela sam istražiti druge opcije'

Druga žena kazala je kako je varala jer premlada ušla u ozbiljnu vezu.

To znači da nije mogla istraživati svoju seksualnost ili tražiti drugačiju dinamiku u vezi i stvari koje su joj nedostajale s dugogodišnjim partnerom.

Kaže kako zna da je odabrala pogrešan put, no kako nije mogla okončati vezu jer su tijekom godina njihovi odnosi s obiteljima partnera postali suviše bliski.

'Nije nikad htio izlaziti'

'Ignorirao me i gledao video igrice po cijele dane, no onda bi se uvrijedio kad bih ja izašla van - prisjetila se druga žena.

Iako je bio dobrodošao kad god je ona izlazila, on bi ju odbio i umjesto toga se žalio.

A kada je počela zarađivati više novca od njega, postajao je sve ljubomorniji, a onda je na novom poslu upoznala muškarca s kojim ga je prevarila, i koji joj je kasnije postao dečko.

Prvo su bili prijatelji, no stvari su se ubrzo zahuktale, a ona je, kaže, prvotno osjećala grižnju savjesti, no nedovoljno da bi ga prestala varati.

'Impulzivna sam'

Jedna žena za sve prevare okrivila je svoj karakter. Kazala je kako je impulzivna i da često ne mari za osjećaje druge osobe.

- Bila sam u dugoj vezi no shvatila sam, kad sam se našla u situaciji da mogu počiniti preljub, već sam samoj sebi bila dokazala da moj dečko nije bio osoba koju zaista volim - priznala je.

- Stoga sam ga prevarila, kao i zato jer sam impulzivna i ne promislim prije nego li nešto učinim. Što želim to i dobijem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 22:37