IZBJEGNITE MONOTONIJU!

FOTO: KORAK PO KORAK, ČETIRI KLJUČNE STVARI KOJE MORATE NAUČITI O SEKSUALNOJ IGRI KAKO BI ODRŽALI STRAST U VEZI Ovo se posebno odnosi na duže veze

 Profimedia, Alamy
 

Nakon nekoliko godina veze, pa još nekoliko godina braka, parovi znaju zapasti u monotoniju. Pored svih izazova i stresa kojem smo izloženi, nije lako održati dinamiku u vezi kakva je vladala onih prvih dana... na svim poljima, ali ovom prilikom ćemo se usredotočiti na seks. Iskra s početka veze često zgasne, i to se događa gotovo svim dugovječnim parovima. No, kako je možemo održati?

Najnovija istraživanja pokazuju da su žene te koje prve dogore, i da najčešće izgube volju za seksom s partnerom nakon samo jedne godine veze, piše Daily Mail. Vrele strastvene noći za njih više ne predstavljaju veliko uzbuđenje, i to čak tri puta manje u odnose na žene koje su u vezi manje od godinu dana, pokazuju prikupljeni podaci iz studije Sveučilišta u Southamptonu.

Što je tome točno uzrok, nije navedeno, no za pretpostaviti je da su žene izloženije svakodnevnim kućanskim poslovima, i brizi o djeci, što osobu dosita iscrpljuje i fizički, a u tom stanju teško će naći energiju za seks. No, ova studija tvrdi da se to ne odnosi na muškarce. Njihova strast ne blijedi protekom godina.

Britanska spisateljica Isabel Losanda u svojoj novoj knjizi 'Adventures in sex, Love and Lougher' otkriva kako se magija ipak može održati živom. U članku koji je napisala za i portal opisala je četiri ključna načina na koji je to moguće postići:

1. Naučite govoriti 'Ne', 'Da, i 'Čekaj'

Isabel je pohađala radionicu na kojoj se učilo kako unijeti uzbuđenje u seksualni život i predlaže i drugim parovim ada to učine. 'Većina muškaraca želi naučiti kako udovoljiti ženama koje vole. Problem je što ih žene to ne znaju naučiti, a muškarci ne mogu čitati njihove misli', napisala je. Ističe da parovi ne mogu održavati žudnju ako nisu u stanju pružati užitak jedno drugom.

'Tri riječi: NE, DA i ČEKAJ, posebno moraju početi upotrebljavati žene, jer ako niste u stanju reći NE kako ćete iskreno govoriti DA? ČEKAJ je posebno važna riječ, jer muškarci često žure i mora ih se naučiti usporiti. A kada vodite ljubav polako, udvostručujete užitak'.

2. Naučite točno što treba raditi s klitorisom, i žene: izgovarajte glasno tu riječ

Ovaj dio isprepleten brojnim osjetljivim vrhovima osjetljivih završetaka živaca pruža ženama nevjerojatan užitak. Naučite koje gumbiće treba pritisnuti kako bi pokrenuli strast.

'Potreban vam je odgovarajući lubrikant, pritisak ne jači od onog kojim biste pritisnuli vlastiti kapak na oku, upotrijebite prvi prst (ako ste dešnjak onda prst lijeve ruke, i suprotno), a najosjetljivijii dio vagine se nalazi gore desno, tvrdi autorica.

Naravno, nije sve tako jednostavno. Ono što vrijedi za jednu ženu, ne vrijedi za sve. Zato je važno da žene govore točno što ih uzbuđuje.

3. Prestanite se pretvarati

'Mnoge žene glume orgazme', tvrdi Isabel. Stručnjaci su često upozoravali da time ne čine uslugu niti sebi, niti je to dugoročno dobro za vezu.

No, Isabel je od svog majstora za tantrički seks naučila da čak kada i ne glume sam orgazam, žene se često pretvaraju da uživaju više nego što je to dosuta slučaj. 'One to čine jer su uvjerene da tako ohrabruju muškarce i daju im potvrdu da rade dobru stvar. No, to je siguran put u monotoniju u krevetu, jer tako muškarac nikada neće dobiti pravi smjerokaz - u kom smjeru treba ići'.

4. Postavite izazove

Isabel savjetuje da učinite sve što je u vašoj moći kako biste osigurali da ne upadnete u zamku i da stalno iznova radite istu stvar. Kao primjer za to navela je izazov koji je u jednoj prilici postavila partneru: nije smio ejakulirati 30 dana. Rezultat toga, tvrdi spisateljica, 'bilo je najpovezanije vođenje ljubavi koje su ikada imali' (op. ur. nije nam baš jasno kako navedeno funkcionira, no dobro...).

Young naked couple having implied passionate erotic sex, woman in skimpy panties., Image: 336217614, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Panthermedia
Profimedia, Panthermedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:23