NIJE IMALA POJMA

‘Cijeli dan sam se nekako čudno osjećala pa sam odlučila otići na Hitnu. Par sati kasnije postala sam mama‘

Tinejdžerica nije ni znala da je trudna

 Screenshot TikTok/Paige Hall
Tek nakon što je završila na hitnoj, liječnici su šokiranoj tinejdžerici priopćili da je zapravo trudna već 9 mjeseci!

Tinejdžerica Paige Hall imala je 17 godina kada se jednog jutra probudila ‘osjećajući se čudno‘ pa je odlučila napraviti test za trudnoću. No, tada nije ni slutila da će istog dana dobiti dijete!

Tek nakon što je završila na hitnoj, liječnici su šokiranoj tinejdžerici priopćili da je zapravo trudna već 9 mjeseci i da joj je hitno potreban carski rez. Hall je doživjela ono što liječnici nazivaju prikrivenom ili kriptičnom trudnoćom, a to je rijetko medicinsko stanje, pri kojemu žene ne shvaćaju da trebaju postati roditelj sve do kasne faze trudnoće te ne pokazuju očite znakove drugog stanja, kao što su izostanak mjesečnice ili vidljiv trudnički trbuščić.

Paige Hall danas je 25-godišnja mama iz Prestwooda i uživa sa svojim sinom Jensonom, a svoje je iskustvo podijelila i s pratiteljima na TikToku. Priznala je da je bila jako prestrašena jer je bila vrlo mlada i bila je sama u tome.

"Bila sam tako prestrašena! Bila sam mlada i sama u svemu tome. I sama ta ideja potpuno me skamenila. Ali doista vjerujem da se sve događa s razlogom", rekla je Hall, prenosi Daily Mail.

@paigehall366 My cryptic pregnancy story i wanted to do another video answering some questions that people had I hope I’ve covered everything. Just remember you are not alone. Whatever your situation is if you ever need someone to speak to my inbox is always open❤️🤍#CapCut #trending #fyp #crypticpregnancy #mystory #mumsoftiktok #mumlife #youarenotalone ♬ original sound - Paige Hall

Cijelo je vrijeme bila na kontracepcijskim pilulama te joj nijednom tijekom tih devet mjeseci trudnoće nije izostala mjesečnica. Sve do 39. tjedna nije primijetila nikakve simptome trudnoće.

"Bila sam na kombiniranoj piluli, ali samo želim razjasniti da ne postoji 100 posto sigurna kontracepcija. Nije mi izostala nijedna mjesečnica, ali baš nijedna, što je očito bio razlog zašto nisam mislila da sam trudna", ispričala je.

"Kad sam došla na pregled, sjećam se da su se medicinske sestre ustrčale uokolo. Pomislila sam da je to malo čudno, ali u redu. Vratile su se s tim brošurama o carskom rezu i rekli su mi u bolnici da ako želim na carski, moram to učiniti odmah taj dan jer mi je već poodmakla trudnoća", dodala je.

@paigehall366 Replying to @angelajdlf raising awareness to help other women❤️🤍#CapCut #trending #fyp #crypticpregnancy #awareness #mumsoftiktok #miracle #support ♬ original sound - Paige Hall

Unatoč tome što nije bila ni svjesna trudnoće, njezin je sinčić Jensen rođen živ i zdrav, težak 3500 grama, te ga opisuje kao najbolju stvar koja joj se ikada dogodila.

Budući da je bila potpuno prestravljena tinejdžerica koja nije bila nimalo spremna brinuti se o djetetu, nije znala kome se obratiti za pomoć pa je na internetu pronašla zajednicu ljudi koji su prošli kroz slično iskustvo i u njima pronašla podršku.

U istraživanju British Medical Journala iz 2002. procjenjuje se da je jedna na svakih 2500 trudnoća kriptična. Neka istraživanja pak sugeriraju da će kriptične trudnoće vjerojatnije rezultirati prijevremenim porodom zbog nedostatka prenatalne skrbi, loše prehrane ili načina života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 09:25