FOTOGALERIJA!

Sandra zaslužila i 'modnog Oscara', a Malinu Charlize

Cameron Diaz u srebrnoj haljini Oscara de la Rente izgledala je fenomenalno, a oborila nas je i Zoe Saldana u dramatičnom Givenchyju
 Reuters

A Oscara za najbolju haljinu dobiva... Sandra Bullock! Dobitnica zlatnog kipića za najbolju glavnu žensku ulogu uspjela je pogoditi savršeni “tajming” da napokon pokaže da u njoj ipak čuči modno osviještena dama. U svojoj blještećoj Marchesa haljini sirena kroja, savršene frizure i s crvenim ružem izgledala je upravo onako kako se to od jedne zvijezde i očekuje.

Mnoge su znatiželjnike u nedjelju navečer ispred kina Kodak u Los Anglesu više zanimale haljine nego nagrade, a kako je to najglamurozniji filmski događaj cijele godine, imati pravu haljinu bilo je apsolutno neophodno. Tako visoka očekivanja neki su ispunili s lakoćom, dok su neka slavna lica neslavno propala. Mnoge su zvijezde posegnule za blještećim detaljima - i nisu pogriješile.

Osim oskarovke Sandre, blještala je i Cameron Diaz, koja je u svojoj srebrnoj haljini Oscara de la Rente izgledala fenomenalno. Još važnije - napokon je počešljala kosu i stavila

, čime je pokazala zašto joj plaćaju dvadesetak milijuna dolara po filmu.

Mlada zvijezda Miley Cyrus iznenadila je mnoge pravim izborom haljine Jenny Packham koja je bila savršena mješavina mladolikog izgleda i glamura.

A onda se na crvenom tepihu pojavila Neytiri iz “Avatara”, odnosno glumica Zoe Saldana u dramatičnoj haljini Givenchy iz kolekcije visoke mode za 2010. godinu. Upravo oko njezine haljine lomila su se mnoga kritičarska koplja, jer je to dizajn koji volite ili mrzite. Mi bismo se ipak svrstali na stranu obožavatelja ove haljine - sjaji se, ima nabore, fantastičnu boju i prelijeva se iz tona u ton. Oscar je ionako show, zar ne?

Penelope Cruz riskirala je i izabrala rubin crvenu haljinu bez naramenica, ali joj se isplatilo i izgledala je kao diva, dok je Demi Moore izabrala boju pudera s golemim volanima iz ateljea Versace te opet pokazala zavidnu figuru.

Meryl Streep i Kate Winslet izabrale su haljine koje stanjuju figuru i izgledale pristojno, iako ne sjajno, a Helen Mirren još je jednom pokazala da ima nepogrešiv ukus - haljina Badgley Mischka i nakit Chopard pristajali su joj kao saliveni.





No, dodjela Oscara ne bi bila tako zanimljiva bez katastrofa na crvenom tepihu pa tako ni ova godina nije bila izuzetak. Charlize Theron apsolutno osvaja Zlatnu malinu za svoj izgled. Predivna glumica izabrala je jednu od najružnijih boja - ispranu ljubičastu, a njezin dekolte izgubio se u ružama haljine Dior. Stoga njezina haljina ide u ladicu potpunih katastrofa, zajedno s haljinama u obliku labuda i gusarskih kostima.

Anna Kendrick, mlada glumica koja se nadala Oscaru za sporednu ulogu u filmu “Up in the air” izgledala je bezlično i blijedo u haljini Elie Saab od muslina boje pudera - opasna boja za one svijetle puti

Njezina kolegica Vera Famiga odlučila se za drugu krajnost - vrišteću boju fuksije na haljini koja je izgledala poput golemog cvijeta koji se rastvara. Marchesa jednostavno nije bio dobar izbor za glumicu - neka druga vjerojatno bi takvu dramatičnu haljinu nosila puno bolje.

Sarah Jessica Parker kao da je nestala u Chanelovoj haljini ravna kroja u grčkom stilu i još k tome blijedožute boje, a vrpca oko vrata izgledala je kao da će je zadaviti. Za razliku od nje, Jennifer Lopez odlučila je dodatno naglasiti svoje ionako istaknute obline u haljini Armani Privé koja je izgledala poput origamija.

I za kraj - Mariah Carrey. Pjevačica je opet htjela sve pokazati - i dekolte i noge - i tako prekršila osnovno pravilo crvenog tepiha. Da je haljina bila dulja i ocjena bi bila veća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 09:44