Bez obzira na prigodu, tjestenina je uvijek dobar izbor. A želite li svoje gurmansko iskustvo obogatiti autentičnim talijanskim okusima, odgovor je jasan: kušajte novu vrhunsku tjesteninu AL BRONZO. Što je njezina specijalnost? Izrađena je posebnom metodom Lavorazione Grezza (grube obrade) uz pomoć brončanih kalupa za čvrstu i izrazito grubu teksturu.
Upravo ta gruba tekstura omogućuje još bolje kulinarsko iskustvo: vaš će se omiljeni umak još bolje sljubiti s tjesteninom i nastat će prava harmonija okusa!
Zlatna boja jantara, robustan karakter i jedinstveni okus novih tjestenina temeljeni su na mješavini kvalitetnih vrsta premium durum pšenice. Visok sadržaj proteina daje tjestenini posebnu, čvrstu teksturu. Baš svaki zalogaj tako postaje putovanje u najeminentnije kulinarske svjetove: brzo ćete se uvjeriti da tjestenina nije samo tjestenina!
Mezzi rigatoni s bijelim maslacem, kozicama i kaparima u prahu
Sastojci za 4 osobe:
400 g tjestenine mezzi rigatoni AL BRONZO Barilla
100 g maslaca
2 ljutike
100 g octa
100 g vina
12 očišćenih repova kozica
30 g kapara Pantelleria u soli
limunova korica
listići mažurana
Priprema:
U posudu dodajte ljutiku, vino i ocat te kuhajte dok se tekućina ne reducira napola. Izvadite ljutiku, dodajte hladni maslac i istucite. Oguljene i očišćene kozice grubo nasjeckajte i začinite uljem, malo soli i limunovom koricom. Kapare u prahu pripremite tako da ih sušite u pećnici ili dehidratoru oko 50 minuta, a zatim ih sameljete. Tjesteninu skuhajte al dente, zatim je ocijedite i prelijte bijelim maslacem. Dodajte tartar od kozica i poslužite s preostalim kozicama, nekoliko listića mažurana i kaparima u prahu.
Za više inspiracije posjetite web stranicu: https://www.barilla.com/hr-hr/recepti/al-bronzo
Komentari (0)
Komentiraj