SLAVONIJA I BARANJA

Zavirite u hedonistički vinski raj: Najbolja gastronomija, vrhunska vina i krajolici kao iz bajke

Večer vina i umjetnosti
 Lux Produkcija/marko Banic
Večer vina i umjetnosti jedna je od najvećih vinskih manifestacija istoka Hrvatske i jedan od Osječanima najdražih događaja

Slavonija i Baranja pričaju jednu od najljepših vinskih priča, s nepreglednim vinogradima, gdje su smješteni najveći, najnagrađivaniji i najstariji vinski podrumi u Hrvatskoj. Rijetko gdje u Hrvatskoj možete doživjeti toliko različitih vinskih aktivnosti, od noćenja ili romantične večere u vinskom podrumu, koncerta u vinogradu s jedinstvenim pogledom na Dunav i sudjelovanja u vinskom maratonu do biciklističke potrage za buteljama u vinogradu.

Po mnogočemu vinska ponuda Slavonije i Baranje pripada skupini "naj" - ondje su najveći proizvođači vina u Hrvatskoj, najveći vinski podrum, najveći vinograd, najveća bačva… usudimo se reći i najbolja hrvatska vina, posebice bijela. Stoga s pravom možemo ustvrditi da je istok Hrvatske vinski raj, koji je u mnogim kategorijama hrvatsko "naj". Mnogo je toga što Slavoniju i Baranju čini jedinstvenom, no jedni od najjačih turističkih aduta su i brojne vinske manifestacije koje savršeno spajaju autohtonu enološko-gastronomsku ponudu, aktivni odmor u prirodi i kulturni sadržaj.

Osim tradicionalnih vinskih proslava kao što je Vinceška ili Vinkovo, sve je veći broj moderno koncipiranih vinskih manifestacija koje objedinjuju hedonizam, umjetnost i aktivni odmor. Među njima se najviše ističu rujanski Wine & Bike Tour Erdut i Vinski Bor maraton u Zmajevcu, osječki WineOs te Večer vina i umjetnosti, čije nadolazeće izdanje 11. srpnja predstavlja završnicu ovogodišnjih Dana otvorenih podruma Osječko-baranjske županije.

image
Večer vina i umjetnosti
Lux Produkcija/marko Banic

Večer vina i umjetnosti jedna je od najvećih vinskih manifestacija istoka Hrvatske i jedan od Osječanima najdražih događaja, koji se odvija u staroj gradskoj jezgri Tvrđi, i to svakog svibnja, srpnja i listopada. O popularnosti najbolje govori podatak da svaku od tih večeri posjeti nekoliko tisuća ljudi. Večer je to tijekom koje posjetitelji mogu kušati vina Slavonije i Podunavlja te okolnih vinskih regija poput mađarskog Villánya i Pečuha. Osim kušanja, gosti često mogu i osobno upoznati vinare te izravno dobiti informacije o vinima i ponudi na njihovim imanjima. Uz ponudu vina, svaka je Večer vina i umjetnosti obogaćena i ponudom lokalnih prehrambenih proizvoda i drugih delicija, a uživanje u vinu uvijek prati vrhunski kulturni i glazbeni program.

Priuštite si svoju dozu hedonizma koja vas očekuje na istoku. Uživajte u nezaboravnim okusima Slavonije i Baranje te proživite nezaboravnu večer - Večer vina i umjetnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 13:36