FORBESOVA LISTA

Ugledni časopis odabrao najsigurnije destinacije za ljeto: Hrvatske nema na popisu, ali zato su tu naši susjedi

Pogled na Portorož u Sloveniji

 -/Huber Images/Profimedia/-/Huber Images/Profimedia
Kriterij za ocjenjivanje bili su kvaliteta vode za kupanje, zdravstvena kvaliteta, razina zagađenosti te udio razbojništava i ubojstava

Hrvatska je silne napore uložila u promociju Jadrana kao najsigurnijeg izbora za ovu sezonu, ali uzaludno - Forbes Advisor upravo je izbacio popis najsigurnijih europskih destinacija za ljeto i Hrvatska nije na popisu, ali je zato na njemu završila susjedna Slovenija, i to na visokom drugom mjestu.

Kriterij za ocjenjivanje bili su kvaliteta vode za kupanje, zdravstvena kvaliteta, razina zagađenosti te udio razbojništava i ubojstava, a najsigurnijom na području Europe proglašena je Švicarska, s rezultatom 88.3. Od 29 analiziranih zemalja ima najbolji javnozdravstveni sustav, šesta je po pitanju kvaliteta vode za kupanje dok je u cijeloj 2019. godini imala samo 50 ubojstava.

Slovenija je pak skupila 82.3 boda, ponajviše zbog najmanjeg udjela ubojstava kojih godišnje bude 4,8 na milijun stanovnika, jako dobro stoji i po pitanju zagađenja, a dobrim je ocijenjen i njen javnozdravstveni sustav.

Treće mjesto zauzeo je Portugal i može se pohvaliti s jednim od najmanje zagađenih zrakova u Europi.

Slijede potom Austrija i Njemačka, a zatim Španjolska, Češka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:04