KAOS U ZRAČNOM PROMETU

Radnik s Heathrowa upozorava: ‘Situacija je potpuno manična, male su šanse da će kofer stići s vama‘

Rukovatelj prtljagom kaže da su neki sustavi za razvrstavanje prtljage u Heathrowu stari otprilike 40 godina

 Paul ELLIS/AFP
Rukovatelj je rekao da je kaos koji je ovog ljeta prisutan u zračnom prometu najgori koji je ikada vidio

Rukovatelj prtljagom u Zračnoj luci Heathrow u Londonu u Engleskoj rekao je za BBC da je "malo vjerojatno" da će putničke torbe stići tamo gdje bi trebale, prenosi Business Insider.

Rukovatelj je BBC-ju rekao da je trenutna situacija u Heathrowu "kaotična" i "manična". Dodao je da se zbog toga boji putovati.

BBC je naveo da je rukovatelj prtljagom djelatnik jednog avioprijevoznika te da u Heathrow radi više od 10 godina. Rukovatelj je rekao da je kaos koji je ovog ljeta prisutan u zračnom prometu najgori koji je ikada vidio.

- Strah me ići na godišnji odmor. Ne bih sada htio presjedati. Šanse da će vaša torba stići na svoju destinaciju vrlo su male - rekao je rukovatelj.

Rukovatelj je dodao da je tomu tako zbog kadrovskih problema u Heathrowu, malih investicija i stare tehnologije. Ustvrdio je i da su neki sustavi za razvrstavanje prtljage u Heathrowu stari otprilike 40 godina.

- Nema dovoljno pokretnih traka. Zna proći i po 30 minuta slijetanja aviona do podizanja prtljage. Tijekom tog perioda dođe drugi avion i to dodatno zakomplicira situaciju. Budete obeshrabreni kada vidite sve te putnike - rekao je rukovatelj za BBC.

Glasnogovornik Heathrowa je za Business Insider rekao da je zračna luka nije odgovorna za kabinsko osoblje i rukovatelje prtljagom.

- Oni rade za avioprijevoznike - rekao je glasnogovornik Heathrowa.

- Slažemo se da neki avioprijevoznici moraju uložiti u svoje rukovatelje. Kapacitet Heathrowa se ne može povećati upravo zato što ih nema dovoljno - dodao je glasnogovornik.

- Mjesecima upozoravamo neke aviokompanije da se taj problem mora riješiti, no broj se rukovatelja nije promijenio od siječnja 2022. godine - ustvrdio je glasnogovornik.

- Priznajemo da je sustav za razvrstavanje u drugom terminalu star i zato ga želimo zamijeniti. Tražili smo od regulatora da nam dopusti da uložimo u novi sustav - zaključio je glasnogovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:26