NOVI UMJETNIČKI KONCEPT

Otvoren prvi art’otel u Zagrebu, hotel ispunjen umjetnošću Borisa Bućana

 Matthew Shaw. All Rights Reserve/
Posebna je značajka hotela restoran panazijske kuhinje Yezi Zagreb u kojem gosti mogu uživati u modernoj interpretaciji tradicionalnih azijskih jela

Novi umjetnički koncept hotela, art’otel Zagreb, smješten u samom središtu grada, svoju je premijeru imao krajem listopada kada su predstavljeni originalni radovi pokojnog hrvatskog slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana. Ovo je peti hotel pod brendom art’otel, smješten u kozmopolitskim središtima diljem Europe koji se odlikuju jedinstvenim arhitektonskim stilom sljubljenim s umjetnički nadahnutim interijerima, a u Zagreb ga je dovela hotelska grupacija Arena Hospitality Group.

Originalnu kolekciju Borisa Bućana posjetitelji će moći pronaći na samom ulazu u hotel, pretvarajući se tako u živuću galeriju i jedinstven hommage slavnoj karijeri ovog sveprisutnog umjetnika. Rođen u Zagrebu, Bućan pripada New Art Practice generaciji umjetnika koji su se zainteresirali za kombiniranje vizualne umjetnosti s novim tehnologijama kao što su fotografija, polaroidi, fotokopije, film, video i grafički dizajn. Bućanov rad svjetski je iznimno cijenjen, pojavljujući se u MoMA-i i Tate-u, a sada je njegov odvažan i raznobojni, osebujni stil prikazan kroz art’otel Zagreb pretvarajući hotel u živuću galeriju i jedinstven hommage njegovoj slavnoj karijeri.

image

© Matthew Shaw All rights reserved and all moral rights asserted. See licence supplied with this image for full terms & conditions. Copy available at: www.matthewshaw.co.uk/copyright.html Not for use by architects, interior designers or other hotel suppliers without permission from Matthew Shaw

Hotel je smješten u zgradi bivše Židovske liturgijske općine koju su 1928. godine izgradili priznati arhitekti Freudenreich & Deutsch. Zgrada se ubraja u jedne od najljepših primjera zagrebačke Art Déco arhitekture. Hotel ima 110 soba, poseban pan-azijski restoran i bar Yezi, 4 sobe za sastanke, spa, unutarnji bazen i rooftop bar koji će se otvoriti 2024. godine.

Umjetnički koncept hotela osmislio je nagrađivani studio za dizajn interijera Digital Space, a osim organski uklopljenih, originalnih radova Borisa Bućana, hotel gostima nudi prekrasan spoj udobnosti i estetike.

image
Matthew Shaw/Copyright: Matthewshaw.co.uk

Posebna značajka hotela je restoran pan-azijske kuhinje Yezi Zagreb, u kojem gosti mogu uživati u modernoj interpretaciji tradicionalnih azijskih jela u modernom, jedinstvenom interijeru. Jelovnik obiluje dim sumom, yakitorijem, sashimijem, salatama i ostalim jelima koja su poznata po okusima iz azijske kuhinje. Glavni chef grupe je Werner Seebach, kojem se pridružio izvršni chef Dino Knežević, uz etabliranog dim sum chefa Tom Tian Hau Lowa koji je od početka uz Wernera. Hotel također nudi potpuno opremljeni spa dio koji gostima omogućava odmor, opuštanje i uživanje u različitim vrstama masaža, kupki i rituala od renomiranog branda Gemology. Spa ima i dvije saune i teretanu opremljenu Technogym spravama. Gostima je na raspolaganju i unutarnji bazen u kojem mogu započeti ili završiti svoj dan.

image

© Matthew Shaw All rights reserved and all moral rights asserted. See licence supplied with this image for full terms & conditions. Copy available at: www.matthewshaw.co.uk/copyright.html Not for use by architects, interior designers or other hotel suppliers without permission from Matthew Shaw

Rooftop bar na vrhu hotela, koji se planira otvoriti 2024. godine, pružit će gostima nezaboravan pogled na zagrebačku panoramu i idealno mjesto za opuštanje.

Brend art’otel planira otvoriti još hotela diljem Europe i svijeta, a art’otel Zagreb je jedinstveni spoj umjetnosti i gostoprimstva koji privlači brojne goste iz cijelog svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:03