DERANJE TURISTA

Najgori restoran na Mediteranu vratio se u velikom stilu: ‘Predjelo, salata i piće 800 eura! Što je ovo?‘

DK Oyster Bar

 Tripadvisor/
‘Očekivali smo da će biti malo skuplje, ali ne baš toliko, pogotovo s obzirom na kvalitetu hrane. Račun je bio preko 800 eura‘

Jedan je restoran u Grčkoj došao na zao glas jer malene obroke prodaje po astronomskim cijenama.

Na restoran DK Oyster na otoku Mikonosu već se požalilo mnogo gostiju koji kažu da su cijene pića i hrane previsoke.

Iako ovaj ‘kamenica-bar‘ obećaje ‘ultimativno luksuzno iskustvo‘, mnogi su njihovi gosti ostali u šoku kad su vidjeli račun.

Jedan par na medenom mjesecu tako se požalio da je platio 29 eura za jednu kamenicu, dok je drugi par platio 800 eura za piće, predjelo i salatu. Gosti se redovito žale da ih restoran doslovno ‘dere‘, piše Daily Mail.

Alex i Lindsay Breen iz Toronta u Kanadi trebali su se u svibnju prošle godine ludo provesti na svom medenom mjesecu.

Međutim, nije im baš bilo do veselja kada im je DK Oyster naplatio gotovo 400 eura za pivo, koktel i desetak kamenica.

Alex i Lindsay kažu da im osoblje restorana nije dalo cjenik prije nego što su ih šokirali astronomskim iznosom.

Također, rekli su da su ih odveli u stražnju prostoriju da plate, umjesto da im račun donesu za stol.

Nakon što su se požalili osoblju restorana, oni su im se pravdali pokazujući im zaslon računala na kojem je sve pisalo na grčkom.

‘Otišle smo u bar s kamenicama nešto pojesti i popiti. Odmah su nas pitali želimo li kamenice i općenito su bili prilično napadni. Muž je naručio pivo, a ja sam zatražila cjenik. No umjesto da mi dâ cjenik, konobar je počeo nabrajati različite vrste alkohola koje imaju poput votke i džina. Ne znam zašto im je bilo tako teško donijeti cjenik‘, kazala je Lindsay.

Kad je cjenik napokon stigao, to je bio običan papir s napisanim vrstama alkohola koje prodaju.

Naručila je Aperol Spritz nakon čega je konobar rekao: ‘Znate što bi jako lijepo išlo uz ove kamenice? Rakovi. Da vam donesem malo?‘

Srećom, nisu naručili.

‘Moj muž je otišao na WC i kad se vratio, rekao je da mu se učinilo da je unutra vidio jelovnik na kojem je pisalo da naplaćuju 29 eura po kamenici. Rekla sam da nema šanse. No već smo pojeli kamenice pa smo se pribojavali konačnog iznosa‘, rekla je Lindsey.

Nakon nekog vremena, konobar se vratio s desertom.

‘Počeo je stavljati različite deserte na naš stol. Rekli smo da ih ne želimo, a on nas je počeo vrijeđati jer ih nismo htjeli uzeti. Kad smo bili spremni otići, rekli su mom mužu da ode u stražnju sobu da plati, što je jako neobično. Dobili smo račun koji je bio preko 400 eura. Bili smo u šoku, ali smo ipak platili i otišli‘, kazala je Lindsey.

‘To je bilo posve ludo. Sad mi je drago da se nismo posvađali ili odbili platiti jer je to po nas moglo moglo završiti i gore. Oni prepoznaju turiste i iskorištavaju ih.‘

Dimitrios Kalamaras, vlasnik restorana DK Oyster, rekao je da su njihove tvrdnje čista laž.

‘Nažalost, svima nama koji radimo u ugostiteljstvu stalno se obraćaju razni ‘influenceri‘ koji umjesto da zarađuju za život reklamirajući proizvode i usluge svojoj publici, vrše pritisak i traže besplatne obroke. Restoran DK Oyster oglašavali smo na načine koje smatramo prikladnima i nećemo pokleknuti pred influencerima koje je privukao prekrasan otok Mikonos‘, rekao je Kalamaras.

‘Lyndsay Breen koja pokušava steći popularnost na društvenim mrežama, plasira laži. Tvrdi da je ‘opetovano tražila kartu koktela‘ i dodaje da se ‘činilo da je konobar nije želio dati‘. Unatoč tome, naručila je. Influencerica, iskusna putnica koja zarađuje za život opisujući svoja iskustva s putovanja, učinila je ono što većina zdravih odraslih ljudi ne bi učinila - naručila je piće i hranu od konobara koji joj je odbio dati jelovnik‘, kaže Kalamaras.

‘Deseci anonimnih korisnika Trip Advisora opovrgnuli su njezine tvrdnje, a mi smo zbog svega odlučili na ulazu u restoran postaviti tri ogromne ploče s jelovnikom i cijenama. Vjerujemo da je vrijednost ponuđenog iskustva velika i nemamo namjeru objašnjavati zašto naplaćujemo više od supermarketa ili tradicionalne konobe - što također može biti lijepo, ali je sasvim drugačiji koncept od našeg.‘

No čini se da su još neki gosti imali jednako neugodno iskustvo.

Nedavno je američki par dobio vrtoglavi račun od 860 eura za dva mojita, četiri raka i salatu.

Jessica Yarnall i Adam Hagaun iz Montane, kažu da su vjerovali da kokteli koštaju 27 eura svaki kada su naručili u baru s kamenicama na plaži Platys Gialos.

Kad su se požalili na račun, konobari su im rekli da mali kokteli koštaju 26,80 eura, no da su oni popili velike koji koštaju 107 dolara svaki.

Slično je bilo i s rakovima.

O ovom je baru na plaži već se pisalo te je utvrđeno da domaći plaćaju jednu, a stranci drugu, puno višu cijenu. Naime, lokalci za kamenicu moraju platiti tek pet dolara.

I Jessica Yarnall je ostala u šoku zbog ogromnog iznosa, ali je rekla da je osoblje inzistiralo da plate pa su podmirili račun u gotovini i otišli. Inače, njezin dečko Adam Hagaun je dvije godine štedio za putovanje u Atenu, Mikonos i Santorini u svibnju 2022.

‘Vani na ulici su bili konobari koji su pokušavali uvesti ljude u restoran. Pitali su hoćemo li jesti, a mi smo rekli da ćemo uzeti jedno piće. Tražila sam jelovnik s cijenama kako bih bila sigurna da možemo platiti. Zbog jelovnika se činilo kao stvarno pristupačno mjesto za jelo. Pitali smo za neke preporuke, a oni su nam preporučili rakove i grčku salatu pa smo rekli, ‘OK, razmislit ćemo o tome‘‘, kazala je Yarnall.

‘Onda su iznijeli žemlje. Rekli smo im da još nismo ništa naručili, a oni su rekli da jesmo. Postojala je jezična barijera pa mislimo da je, kad smo rekli da ćemo razmisliti o tome, konobar mislio da smo pristali pa su počeli iznositi hranu‘, kazala je.

‘Mislila sam da će u najgorem slučaju to koštati oko 300 eura. Očekivali smo da će biti malo skuplje, ali ne toliko koliko je bilo, pogotovo s obzirom na kvalitetu hrane. Račun je bio preko 800 eura, a ja sam pomislila: ‘Nema šanse!‘ Otišla sam do upravitelja i rekla mu da želim vidjeti detaljan račun.‘

Jessica kaže da je guglala njihov jelovnik i pokazala da na njemu piše 25 dolara za mojito, ali je na njezinom računu pisalo 100 eura.

‘Izgledalo je kao 38 eura za rakove, a bio je 38 eura za gram rakova i još postoji minimum koji morate naručiti. Za šankom je konobar pokazao malu čašicu i kazao: ‘To je mojito od 25 eura, a vi ste naručili mojito od 100 eura‘. Rekla sam mu da nisam uopće imala izbora. Osim toga, mojito uopće nije bio dobar. Bio je odvratno. Konobari nisu htjeli razgovarati i rekli da moramo platiti račun. Bili smo toliko zatečeni da smo jednostavno platili prokleti račun i otišli‘, kazala je Yarnall.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:39