LAST MINUTE

JOŠ STIGNETE ISPLANIRATI PRODULJENI VIKEND! Donosimo vam veliki vodič s najboljim idejama za proslavu Praznika rada

Zagreb, 300314.Sljeme.Gradjani iskoristili proljetnu nedjelju za uzivanje i setnju na vrhu Medvednice.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX
Pripremili smo nekoliko last minute prijedloga za proslavu Praznika rada

Jednoj se činjenici većina zaposlenih Hrvata posebno raduje u proljeće - spajanju praznika i blagdana s vikendima. A upravo je takav jedan pred nama - Međunarodni praznik rada. Ako razmišljate kako što bolje iskoristiti taj slobodni dan ili cijeli produljeni vikend, a još uvijek nemate ideju gdje, donosimo nekoliko “last minute” prijedloga.

PLEŠIVICA

Iz plešivičkih podruma izlaze cijenjena vina: graševina, rajnski rizling, traminac, bijeli pinot, chardonnay... Tamošnje izletište Vidikovac, pak, poznato je po dobroj domaćoj kuhinji, a planinari vole potegnuti do vrha Plešivice (779 metara) gdje je prva razgledna piramida postavljena prije više od stoljeća.

ZAGORSKE KLETI

Za jednodnevni izlet izvrstan je izbor i zagorska Klet Kozjak gdje možete uživati u tradicionalnim zagorskim specijalitetima. Ima tamo i prostora za dječju igru, a u blizini su i poznati zagorski dvorci. Odaberete li obližnje lokacije poput seoskog turizma Grešna Gorica ili dvoraca Veliki Tabor i Trakošćan, nećete pogriješiti.

VIKEND U TOPLICAMA

Ako vaši klinci žele na kupanje na bazene, poslije možete u neke toplice. Primjerice, Terme Jezerčica u srcu Hrvatskog zagorja, u Donjoj Stubici, na samom izvoru prirodne ljekovite termalne vode, imaju novouređeni vodeni park. Oni nude prvomajski paket za 399 kuna po osobi i masažu gratis.

CEROVEČKE ŠPILJE

Cerovečke špilje u južnom dijelu Parka prirode Velebit tijekom predstojećeg vikenda mogu se razgledati uz 50 posto popusta. Naime, Cerovačke špilje jedno su od većih nalazišta špiljskog medvjeda u Hrvatskoj. Uređeno je po 700 metara za turističke posjete. Ponesite topliju odjeću jer tamo nije više od osam stupnjeva.

NP KRKA

Nacionalni park Krka je darežljiv za Međunarodni praznik rada. Stanovnicima Šibensko-kninske županije i djeci do 18 godina ulaz je besplatan, a za sve ostale košta samo 20 kuna. Prirodne ljepote Skradinskog buka i Roškog slapa pravi su melem za oči i dušu.

GORSKI KOTAR

Fužine su se, primjerice, prometnule u jedno od omiljenih turističkih odredišta. Okružene su planinarskim stazama, a na jezerima je moguće kupanje, jedrenje, surfanje, ronjenje i ribolov.

Gastronomska ponuda autohtonih jela će vas tek oboriti s nogu. Ljubitelji mesa divljači tu će uživati, a nude se i različita jela od gljiva, žablji kraci, pastrve i slično.

Nacionalni park Krka (FOTO: Niksa Stipanicev / CROPIX)

Niksa Stipanicev / CROPIX
Skradin, 151113.Jesen u nacionalnom parku Krka na Skradinskom buku, zuto lisce na stablima oko slapova.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

ADRENALINSKI PARK KUPJAK

U srcu Gorskog kotara možete isprobati vožnju na zip lineu, bridging - viseće mostove s preprekama, zorbing, paintball, streličarstvo, streljaštvo, zaigrati stolni nogomet dok djeca igraju dječji paintball ili splatmastre, skaču na trampolinu ili isprobavaju poligon spretnosti.

RADMANOVE MLINICE

Tamo je rijeka Cetina na putu prema moru usjekla veličanstven kanjon. Osim izvrsne gastronomske ponude i tradicionalnih jela, na raspolaganju su vam i sportski tereni te dječje igralište.

PLANINARENJE NA PAPUKU

Papuk je idealan za brdski biciklizam i planinarenje. Tamo možete i jahati konje, okušati se u paraglidingu i sportskom penjanju ili posjetiti Maksimovu špilju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 23:21