Lošinjska Jadranka Grupa jedno je od vodećih hotelijersko-trgovačkih društava u Hrvatskoj koje posluje u turizmu više od 75 godina. Primarno se bavi hotelijerstvom i ugostiteljstvom, a u svojoj ponudi ima bogat raspon sadržaja. Poštuje tradiciju, ali i prati nove trendove. Tako, primjerice, s obzirom na to da je Hrvatska u posljednjih nekoliko godina postala top destinacija za nautičare, Jadranka hoteli u svojim restoranima nude širok izbor jela i pića u kojima nautičari mogu uživati tijekom svog boravka. Svi njihovi objekti smješteni su na atraktivnim lokacijama uz more okruženi borovom šumom, a mogu se pohvaliti i certifikatom za upravljanje energetskom učinkovitošću.
Uz naglasak na svježim, lokalnim namirnicama, gosti mogu birati između niza kulinarskih iskustava, uključujući tradicionalna hrvatska jela, međunarodnu kuhinju i morske specijalitete. Njihovi hotelski kompleksi imaju vrhunske restorane i barove, svaki sa svojom jedinstvenom atmosferom i jelovnikom. Surađuju s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) diljem zemlje, koji razvijaju prirodni i uravnoteženi uzgoj, čiji proizvodi nose eko certifikate, što znači da Jadranka hoteli imaju domaće proizvode najviše kvalitete. Kako kažu iz Uprave Jadranke d.d., kreativnost, povjerenje, strast, zadovoljstvo gostiju i kupaca i izvrsnost, temeljne su vrijednosti i sastavnice ugrađene u Jadranku, a zadovoljstvo zaposlenika i njihova lojalnost i predanost poslu aduti su svake kompanije, jer upravo oni tvore njezinu bit i identitet. Uz niz dostupnih gastronomskih opcija, nautičari mogu uživati u nezaboravnom kulinarskom iskustvu tijekom svog boravka u Jadranka hotelima.
RESTORAN MATSUNOKI: Fuzijski restoran koji nudi tradicionalnu japansku kuhinju
Japanski restoran u luksuznom prostoru hotela Bellevue kreirali su dizajnerski virtuozi Studija Franić-Šekoranja. Moderan je to i elegantan prostor s istaknutim sushi barom i otvorenom kuhinjom koja posjetiteljima pruža zanimljivost uvida u pripremu hrane. Orhan Cakiroglu, chef rodom iz Turske sjajno je novo pojačanje tima restorana Matsunoki. Ovaj uspješan kulinarski majstor koji je svoje iskustvo stekao u nekim od najpoznatijih i nagrađivanih restorana kao što su Zuma i Hakkasan, već je izgradio impresivnu kulinarsku karijeru. Njegovo temeljito poznavanje japanske suvremene kuhinje i prirođena kreativnost ogledaju se u kulinarskim kreacijama kojim već više od dvadeset godina oduševljava goste.
Nagrađen Michelinovim tanjurom i 15.5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau, Matsunoki je fuzijski restoran i nudi tradicionalnu japansku kuhinju u kojoj se spajaju originalne japanske namirnice sa svježim mediteranskim namirnicama iz lokalnog ekološkog uzgoja. Nnigiri sushi, maki sushi te ostale vrhunske delicije dobro osmišljenog jelovnika, za iznimni gastro doživljaj. Doživljaj hrane upotpunit će posebna ponuda whiskeya renomiranih japanskih destilerija poput Nikka Taketsuru, The Yamazaki, Hakushu i Hibiki kao i ponuda pjenušavih i mirnih sake vina. Zahvaljujući vinskoj karti koju je pažljivo odabrao sommelier Filip Veselovac, Matsunoki je osvojio nagradu “Best of Award of Excellence”, označenu s dvije vinske čaše, prema izboru 2022 Restaurant Awards poznatog američkog časopisa Wine Spectator.
Matsunokijev vinski izbor s 485 etiketa i ukupno 2425 butelja pohranjen je u skladišnom prostoru kontrolirane temperature i vlažnosti. Temeljen je na progresivnoj filozofiji uz poštivanje hrvatske vinarske povijesti. Od tradicionalnih hrvatskih sorti i vinorodnih područja, vinska karta kreće prema organskim, biodinamičkim i veganskim proizvođačima te vinima iz regija hladne klime. Pritom odaje počast tradiciji širokim izborom standardnih i velikih formata poznatih proizvođača iz francuske pokrajine Champagne.
KONOBA CIGALE: Ovdje se koriste samo najsvježiji lokalni plodovi mora
Riječ je o poznatoj ribljoj konobi smještenoj u slikovitoj uvali Čikat u Malom Lošinju. U hladovini borove šume s pogledom na more, konoba već godinama poslužuje izvorna riblja jela i specijalitete. Ambijent restorana je topao, primamljiv i savršen za romantičnu večeru ili obiteljski ručak. Tradicionalne namirnice i način pripreme bitni su za jedinstven okus i kvalitetu jela koja se poslužuju u konobi Cigale. Tamo se koriste samo najsvježiji lokalni plodovi mora, poput hobotnice, lignje i raznih vrsta ribe, koji se pripremaju prema tradicionalnim tehnikama i receptima koji se prenose generacijama. Jela se često peku na roštilju ili u peći na drva, što im daje poseban okus koji cijene i lokalci i turisti.
Meni ovoga ribljeg restorana svakodnevno nudi svježu jadransku ribu, rakove i školjke te jela poput seafood towera, tartara od tune, jastoga na buzaru s domaćom tjesteninom, brudeta Cigale, plemenite jadranske ribe s roštilja ili pripremljene u soli. Uz morske otočne delicije toče se vrhunska hrvatska vina i nude deserti poput tople savijače sa sladoledom od vanilije ili semifreda od badema s karamelom.
Konoba njeguje lošinjski tradicionalni način života i važnost svježih plodova mora u lokalnoj prehrani. Postala je popularno odredište za ljubitelje hrane, privlačeći tako goste i nautičare iz cijelog svijeta. Prekrasan položaj konobe, s pogledom na more i okružen borovom šumom, doprinosi ukupnom doživljaju blagovanja u konobi Cigale.
DIANA STEAKHOUSE: Poznati su po najboljim odrescima iz Hrvatske i cijeloga svijeta
Ovaj renomirani restoran smješten je u prekrasnoj uvali Čikat u Malom Lošinju. Poznat je po toploj atmosferi, ljubaznom osoblju i prekrasnoj terasi s pogledom na uvalu. Ponuda jelovnika u Diana Steakhouseu raznolika je i zadovoljava različite ukuse. Restoran je posebno poznat po mesnim specijalitetima koji se pripremaju na roštilju na drveni ugljen. Nudi i razna predjela napravljena od lokalnih namirnica, osiguravajući da svako jelo bude svježe i ukusno. Koristi najbolje odreske iz Hrvatske i cijeloga svijeta poput: ribeye steakova, t-bone steakova, striploina i bifteka. Premium odresci su odležani metodom suhog zrenja u komori za odležavanje, što mesu daje specifične okuse i predivnu teksturu prije same pripreme na originalnom argetinskom Asado roštilju.
Diana Steakhouse ističe se i sa svojom vinskom listom koja se sastoji od vina malih obiteljskih vinarija. U vinskoj listi nalaze se autohtone hrvatske sorte, od kojih su neka prava otkrića. Jedan jedinstveni aspekt Diana Steakhousea je da se njegov jelovnik redovito mijenja, ovisno o tome koji su sastojci u sezoni i dostupni, što je svježe i uzbudljivo iskustvo za goste koji se vraćaju. Posjetitelji i mještani visoko cijene gastronomsko iskustvo u Diana Steakhouseu. Restoran je dobio brojne pozitivne kritike zbog ljubaznog osoblja, prekrasne lokacije i ukusne hrane. Općenito, Diana Steakhouse je destinacija za svakoga tko želi iskusiti najbolje od hrvatske kuhinje u prekrasnom i gostoljubivom okruženju.
RESTORAN ALFRED KELLER: Njihova kuhinja nagrađena je jednom Michelinovom zvjezdicom
Nagrađena jednom Michelinovom zvjezdicom i s 16.5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau te pod budnim okom nagrađivanog chefa Christiana Kuchlera, kuhinja restorana Alfred Keller oslanja se na čistoću svake namirnice, majstorske tehnike i kreativnu viziju chefa Michaela Gollenza. U pažljivo osmišljenom konceptu sjajnog gastronomskog doživljaja koji Alfred Keller nudi, središnje mjesto zauzimaju najbolje hrvatske namirnice, riba i meso. Jelovnik se često mijenja te se oslanja na održivost opskrbnog lanca i lokalni uzgoj, a okusi jelovnika dolaze do istinskog izražaja upotrebom isključivo najsvježijih prirodnih sastojaka s otoka Lošinja i neposredne okolice. Kuhinja chefa Michaela Gollenza zasniva se na klasičnim francuskim tehnikama kuhanja, a obogaćuju je okusi iz cijeloga svijeta. Kada dođete u Alfred Keller, ne smijete propustiti, među ostalim, tartar od škampa s tajlandskom šalšom s metvicom, file jadranske ribe pripremljen u tavi s koromačem i kulenom te rebarca na roštilju s paprikom.
Vinska karta oslanja se na istu progresivnu filozofiju, istovremeno poštujući povijest proizvodnje vina u Hrvatskoj i na Balkanu koja se odražava u vinima istaknutih proizvođača i najtraženijim berbama. Karta doseže nove visine nudeći drugačiji senzibilitet i inovativne trendove. Ponuda se zatim širi na ostatak svijeta i prati rute starih trgovaca vinom i obuhvaća vinske regije starog i novog svijeta, a enološko putovanje na koje će vas ova vinska karta povesti uvijek vas vodi manje poznatim putovima. Vinsku kartu odlikuje široka ponuda proizvoda koji su namijenjeni zadovoljavanju čak i najzahtjevnijih ukusa u potrazi za novitetima, ali pritom se ne propušta odati počast tradiciji i stoga su dobro zastupljeni i etablirani proizvođači iz Bordeauxa u standardnim i većim formatima. Zahvaljujući vinskoj karti koju je pažljivo odabrao sommelier Filip Veselovac, restoran Alfred Keller je osvojio nagradu “Best of Award of Excellence”, označenu s dvije vinske čaše, prema izboru 2022 Restaurant Awards poznatog američkog časopisa Wine Spectator. Inspirativan interijer restorana odražava novu gastronomsku viziju chefa Michaela Gollenza. Interijer svojim toplim i neutralnim bojama, organskim oblicima, prozorima od poda do stropa te zaobljenim i manje formalnim oblicima gostima pruža pristupačniji i osobni gastronomski doživljaj dok istovremeno uživaju u panoramskom pogledu na zaljev Čikat koji se proteže ispod restorana.
Komentari (0)
Komentiraj