LUDILO JE POČELO

FOTO: U Johannesburgu se konačno dogodio nogomet

 AFP

Stvari se okrenule za 180 stupnjeva. Najprije smo sinoć, u klubu imena Grand Casino udarili temelje budućih gonzo aktivnosti. Jake snage HRT-a, podboltane s nekoliko pustolova i vrhuškom HNS-a bistrila je mutne vode.

Nije to još uvijek pravi momentum kakav mogu isproducirati članovi uvaženog Instituta za akciju, ali stvar se kreće u pravom smjeru.

A jutros…. Jutros se Johannesburgu, konačno, dogodio nogomet. Ulice su prepune navijača koji s koreografijom odlaze do samog granica ludila….

Pročelnik je na stadionu…. Za dva sata na travu Soccer Cityja će izaći Shakira zaljuljati bok.

A onda će JAR-ovci navaliti na Meksikance… pa onda, čija mama crnu vuno prede…

Meni je samo bitno da tu, pod mojim nogama zajedno pleše staro i mlado, crno i bijelo, muško i žensko…. A kad takve stvari vidim na djelu, onda mi se obavezno stegne grlo i navlaže oči… a ipak nije u redu, jer sam na javnom mjestu, imam skoro dva metra i skoro sto kila…

A nakon utakmice, kad sudac odsvira kraj, treba se vratiti do auta. Pronaći svoj primjerak među desecima tisuća vozila parkiranih po okolnim livadama koje je organizator prenamijenio u parkirne zone.

Srećom, bio sam dovoljno mudar pa sam na Nokijicu X6 ljubimicu na vrijeme instalirao aplikaciju I Parked Here. Snimio sam lokaciju na kojoj sam ostavio auto, i kad sudac odsvira svoje, pametna teta navigatorica odvest će me ravno do auta.

Uvijek postoji opcija lutanja i tumaranja, i druga opcija – budi pametan, budi brz, budi dio 21-vog stoljeća.





A gdje sam ono parkirao automobil?

Tko se barem jednom nije našao u situaciji da se nije mogao sjetiti gdje je parkirao svoj automobil. Znamo čak i za slučajeve ulaska u tuđi auto (isti tip i boja, a nekim čudom ključ je otvorio tuđu bravu) jer je njegov vlasnik bio uvjeren da je baš na tom mjestu ostavio svoje vozilo! Uz aplikaciju I Parked Here na Ovi Storeu ovakve vam se neugodnosti nikako ne mogu dogoditi. Nakon što se parkirate, jednostavno snimite svoju lokaciju i do nje će vas precizno, korak po korak, vratiti Nokijina navigacija.





Pratite Gonzove afričke pustolovine:









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 20:20