VELIKA ŠKRTICA

EU priprema odluku koja bi nam mogla značajno pojednostavniti putovanja: ‘Vrijeme je da se to standardizira‘

 Ronald Gorsic/Cropix
Preispitat će i neke druge skrivene troškove poput onih povezanih s raspodjelom mjesta

Europska Unija pokušat će standardizirati pravila o ručnoj prtljazi u zračnom prometu s obzirom na to da postojeća, koja variraju od prijevoznika do prijevoznika, zbunjuju potrošače i nerijetko im prave prilične probleme.

Naime, trenutno svaki prijevoznik ima vlastita pravila o dimenzijama ručne prtljage, kao i dodatnim naknadama koje za nju naplaćuje, a različita pravila putnicima znaju uzrokovati nelagodnosti, posebno u situacijama u kojima imaju povezane letove s različitim pravilima o dimenzijama ručne prtljage ili u situacijama u kojima nenadano moraju mijenjati aviokompanije kojima putuju.

Iz tog je razloga EU parlament nedavno usvojio rezoluciju kojom se obvezuje pokušati revidirati postojeće zakonodavstvo o pravima putnika u zračnom prometu, a potom i implementirati stav Suda EU koji je već jednom presudio da zračni prijevoznici ne bi trebali naplaćivati dodatak za ručnu prtljagu "pod uvjetom da takva ručna prtljaga ispunjava razumne zahtjeve u pogledu svoje težine i dimenzija te da je u skladu s primjenjivim sigurnosnim zahtjevima".

Osim toga, zastupnici će preispitati i neke druge naknade odnosno skrivene troškove poput onih povezanih s raspodjelom mjesta u zrakoplovima.


Imate prijedlog za Veliku škrticu?

Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača I saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

image

Velika škrtica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:08