LIONS PARK

Dok se Gonzo igra s lavovima, gledaju ga gepard, kojot, hijena i divlji pas

Afrika paprika postaje sve interesantnija, pogotovo nakon laganog odmaka od nogometa. Ionako je prehladno za čučanje na stadionskim tribinama i sve noćne aktivnosti su svedene na minimum.

U dobrim klubovima je toplo, ali ne može čovjek baš svaki dan.

Zato dnevno svjetlo i zubato sunce donosi šansu za gibanjem.

Jedno od mjesta koje definitivno vrijedi posjetiti je Lions Park, smješten na sjevernom izlazu iz Johanesburga, na cesti prema Pretoriji.

Mjesto je vrijedno preporuke, pa to i činim. Geotagiram fotke, šaljem ih u na svoj Ovi Share, a na Ovi Maps stavljam preporuku Dobra Stvar, pa tako svaki putnik namjernik koji se nađe u blizini može vidjeti gdje se to može poigrati s malenim lavićima.

Od famoznih 'big five', u parku se da vidjeti samo lava i žirafu. Ali tu su i gepard, kojot, hijena, noj i divlji pas. Stvar izgleda kao golemi humani zoo, jer kavezi nisu kavezi, već je riječ o golemim poljima ograđenim žicom.

Nikad prije se nisam igrao s lavićima. Osim onim horoskopskim, ali ti su mi odnijeli previše živaca. Ovi pravi su puno jednostavniji.

Slika govori kao tisuću riječi, pa sam sve pofotkano odmah napucao na Facebook.

Srećom radi ovakvih iznenadnih potreba dijeljenja fotki s ljudima, na vrijeme sam si, potpuno besplatno, s Ovi Storea skinuo Facebook aplikaciju i zalijepio je na zaslon svoje X6-tice. Jednim klikom otvaram mili mi profil i dodajem fotke.

Da mi je netko prije deset godina pričao da ću usred Afrike fotkati male laviće, i da će nakon nekoliko minuta sve to gledati hrpa mojih frendova, rekao bih mu da je lud.

Ali živimo u dvadeset prvom stoljeću, pa takva sretna rješenja postaju standard. Srećom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 19:53