NIJE PREŽIVIO

PSA DUŠKA SU UPUCALI, UBOLI NOŽEM I ZATUKLI LOPATOM Vlasnici dali krv svojih pasa da ga spase

Još jedan pas koji je podlegao kao žrtva sadizma i iživljavanja mještana jednog slavonskog sela
 Facebook

Pas Duško uginuo je noćas oko 2 ujutro nakon višednevne borbe za njegov život.

Ispred zagrebačke Veterinarske bolnice vlasnici pasa sa svojim ljubimcima stajali su u redu da mu daju krv, konačno je maknut s ulica sela Štitar nedaleko Županje i činilo se da će uspjeti.

Pucali, tukli, rezali

Veterinari su se nadali, volonteri su nastojali misliti da će Duško pobijediti sve i izvući se. Nije.

U trenutku kad je uginuo imao je godinu dana. Ono što je u toj godini doživio jezivo je: na njega je pucano, imao je ozljede od noža, mještani Štitara su ga tukli lopatama, gađali kolcima... Nitko ne zna koliko točno je sve to trajalo, no zna se da su ga čak i školarci na cesti udarali. Zbog čega? Jer je bio sam i nemoćan. Pretpostavlja se da ga je netko izbacio u selu i otišao dalje, no to ne opravdava ono što su mu stanovnici učinili.

Udruga za zaštitu životinja okupljena preko facebook grupe "Aukcija za Slavonce" navodi kako je borba za Duška počela 14. travnja navečer. Duško je dovezen hitno veterinaru u Slavonski Brod, pa na smještaj. Sutradan je odveden na infuzije, pa u Zagreb jer se uvidjelo kako je zapravo strahovito loše.

Nažalost, Duško nije mogao biti spašen, kažu članovi udruge te mole medije da im pomognu u borbi za humanost.

"Pomozite nam da Duško ne postane samo još jedna brojka crne statistike....neka se čuje njegov glas u borbi protiv zlostavljača i ubojica životinja...nemoćnih i nezaštićenih. A svima onima čije su ruke uprljane njegovom krvi i koji su okretali glave želimo poručiti: Dosta je bilo! Sram vas može biti!", stoji u priopćenju.

Krivce nikad neće naći

Duško nije jedini, mnogo je takvih u Slavoniji. Okrutni stanovnici Štitara, njih 2108, neće odgovarati za ono što su mu činili. Volonteri će podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, no velika je mogućnost da ga nikad neće pronaći.

Udruga drži da je krajnje vrijeme za neke promjene u našem društvu, od zakonskih u smislu nužnosti osnivanja policije za životinje, pa do edukacijskih programa koji bi pokušali promijeniti zatucane i nehumane stavove u njihovim glavama radi kojih je ovakvih slučajeva sve više.

"Trebamo zajedničkim snagama stati tome na kraj", stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:26