PARTNERI U DOBRU

Pomozite hrabroj Vukovarki Jeleni da krene na fakultet

Ideja putopisca Hrvoja Šalkovića je da pomogne Jeleni (18), maloj hrabroj Vukovarki, koja silno želi studirati, usprkos pomanjkanju sredstava i teškoj životnoj situaciji

U ponedjeljak, 4.4.2011. u 18h, u klubu Pepermint, Ilica 24, održat će se humanitarna prodaja fotografija ' 100/7 Jelena ide na faks '.

Povod događanju je ideja putopisca Hrvoja Šalkovića da pomogne Jeleni (18), maloj hrabroj Vukovarki, koja silno želi studirati, usprkos pomanjkanju sredstava i teškoj životnoj situaciji. Jelena je vrlo dobar učenik, i 4.4.2011. u trenu dok će se na aukciji prikupljati sredstva za njen studij, ona će polagati državnu maturu.

U Pepermintu će biti izloženo stotinu fotografija sa Šalkovićevih putovanja. Osamdeset fotografija se nalazi u klasičnoj prodaji, po cijeni od 100 kuna, a posebno odabranih dvadeset fotografija prodavat će se na aukciji, s početnom cijenom od 100 kuna.

Osim fotografija, posjetioci mogu kupiti i novi Šalkovićev roman 'Nulti meridijan', u izdanju nakladničke kuće Ljevak. Dio prihoda romana također se uplaćuje na poseban žiro račun otvoren pri zakladi Partneri u dobru, namijenjen Jeleninom studiju.

O kojim je fotografijama riječ, možete pogledati na dva you tube filmića - PRVI i DRUGI.

Također, u periodu od 4.4.2011. do 5.5.2011. na web stranici http://foto.tisak.hr/ bit će izloženo stotinu fotografija koje možete naručiti elektronskim putem. Cijena jedne fotografije je 70kn, a nakon što je naručite, bit će dostavljena na kiosk Tiska u mjestu vašeg stanovanja. Ovime smo pokrili čitavu Hrvatsku, koja će, nadamo se, ponovo pokazati svoju humanost.

Cilj čitave ove akcije je sakupiti 75.000,00 kuna za Jelenin studij. U slučaju da skupimo više sredstava, svaka sljedeća kuna odlazi u fond stipendiranja još jednog vukovarskog studenta.

Izložba se otvara 4.4.2011. u ponedjeljak od 14h, kada posjetitelji mogu razgledati fotografije, i kupiti roman, koji će Šalković osobno potpisati.

Prodaja fotografija započinje u 18h, nakon što lijepa i šarmantna voditeljica Nevena Rendeli službeno otvori događanje.

Čitav tijek izložbe i aukciju možete pratiti na Šalkovićevoj facebook grupi ' gonzo putopis uzivo! '

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 18:41