PROMIJENILA ŽIVOT

NOVI ŽENSKI BRAND NA DOMAĆOJ SCENI RTL-ova producentica dala otkaz i krenula u dizajnerske vode

Svoju prvu kolekciju Martina Budek će predstaviti u četvrtak na Fashion.hr-u
 Promo

Najnovije, jubilarno izdanje Fashion.hr-a večeras na pisti Zagrebačkog velesajma predstavlja jedan novi brend na domaćoj modnoj sceni - Amân. Iza tog imena stoji dugogodišnja televizijska producentica Martina Budek koja je u potrazi za novim izazovima odlučila svoj život promijeniti iz temelja.

Martina je Zagrepčanka, ekonomistica po struci, čime se nikada primarno nije bavila. Naime, na RTL-u je više od osam godina radila kao producent magazinskih i informativnih emisija.

- Cijeli radni vijek sam provela u medijima, točnije u televizijskoj produkciji. Televizija je čarobno, kreativno okruženje koje lako preraste posao i postane način života tako da je naš rastanak, osim egzistencijalne, imao i duboku emotivnu dimenziju. Sazrijevanje odluke o konačnoj promjeni potrajalo je skoro godinu dana - priča nam Martina.

Ipak, ideja o zaokretu prema modno-dizajnerskim vodama postoji već jako dugo jer ona godinama nosi vlastiti dizajn.

- Proces kojim skica s papira postaje realan, nosiv komad za mene je posebno uzbudljiv, veselim se baš svakom modelu. Energija stvaranja nosi fantastičan, za mene nenadmašan osjećaj koji stalno i iznova želim proživjeti - priča nam Martina.

A otkud hrabrost za takav pothvat?

- Znatiželjna sam i volim promjene, to mi je u prirodi. Iz sigurnog okruženja teško nastaju nove spoznaje ili vrijednosti. Dati priliku novoj ideji nužno znači i riskirati. Odlučila sam dati najbolje od sebe i baviti se dizajnom, no bez nesebične pomoći bliskih ljudi ne bih daleko stigla - objašnjava debitantica ovogodišnjeg Fashion.hr-a.

Kritika se, kaže, ne plaši jer se one često temelje na osobnom ukusu pa je to “bespredmetno vrednovati”. - Mnogo važniji od kritike su mi dojmovi nekolicine dragih kolega dizajnera te cijele platforme Bipa Fashion.hr gdje mi je pružena bezrezervna podrška te se nadam da ću to povjerenje i opravdati - navodi dizajnerica koja inspiraciju pronalazi u vizualnim spoznajama iz svakodnevice.

Kolekciju koju će večeras predstaviti na Zagrebačkom velesajmu opisuje kao izuzetno nosivu.

- Svaki dan i svaka prilika zaslužuju lijepu odjeću od finih tkanina i da to nije samo privilegij svečanih događaja. Luksuz je postao potreba svakodnevnog odijevanja jer garantira kvalitetu i udobnost - otkriva Martina koja ubrzo nakon revije najavljuje i otvorenje dućana u Maksimirskoj 27.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 23:09