20 GODINA POSLIJE

Nosi se folk rock chic!

Nekada moderne pa opet zaboravljene, karirane košulje opet su ‘in’
 Alpha

Sjećate li se onih vremena kad su oni koji su nosili karirane košulje bili potpuno modno neosviješteni, čak je bilo i nepoželjno da vas vide s njima u društvu, a u legendarnom atriju Omladinskog i u Jabuci zaobilazili biste ih u širokom luku.

Poželjno je ‘komplicirati’

Rockerice i punkerice radije ne bi izašle iz kuće nego da ih netko vidi u toj strašnoj kockastoj tvorevini. No, eto, 20 godina kasnije vremena su se promijenila. Ove sezone tu je kockastu košulju poželjno “zakomplicirati”. Iskombinirati je s prslukom, šalom, čak i šljokicama ili perjem kako bi izgledalo više kao “rock”, a manje kao “redneck”. Na nogama su za stil “folk-rock faca” poželjne i ponovo uskrsle “starke” i “martensice”, a svakako se treba kloniti kaubojskih čizama. Naime, njima svoj izgled nećete upotpuniti, nego ćete više nalikovati na klona Georga W. Busha koji se raskomotio na svojoj farmi u Teksasu.

Kockice i visoka peta

Mladići iz benda Vampire Weekend i Amy Winehouse gotovo da i ne izlaze iz kariranih košulja. Nose ih i trendsetterice poput Gwen Stefani. Ona karirane košulje kombinira s crnom čipkom i čizmama na visoku petu. Sarah Jessica Parker u novom nastavku “Seksa i grada” u jednoj je sceni obučena kao Madonna u 80-ima - puno volana, čipke, tajice, visoke pete i preko svega - karirana košulja. Ipak, najbolje je nosi Colin Farrell koji kockice kombinira sa šeširom, ofucanim trapericama i starim čizmama. To je pravi rock na folk način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 15:40