LICE S NASLOVNICE

Naša najuspješnija manekenka Helena Šopar: Za mena, Bogu hvala, recesije još nema

Svake godine modna zvijezda buku New Yorka zamijeni paškom burom. U Novalji se može opustiti i pojesti ogromne količine slatkiša

Heleni Šopar, našoj najpoznatijoj manekenki, 2010. godina bila je jedna od najuspješnijih otkako se bavi manekenstvom, a ovih ju je dana i tjednik Gloria proglasio najboljom hrvatskom manekenkom. Ako je suditi po ovoj godini, onda manekenki Midikenna ni 2011. neće donijeti ništa manje posla i uspjeha.

“Moram priznati da mi je ovo bila jako turbulentna godina. Ima još nekoliko dana do Nove godine i sve me je strah što se još može desiti! U New Yorku sam se preselila u novi stan, promijenila njujoršku agenciju, išla na satove glume, satove za ispravljanje akcenta, snimila dva filma, a u menekenstvu mi nikad nije bila bolja godina. Odradila sam kampanje za razne brendove i časopise, Bobby Brown, Clarins, Triumph, Lucky Brand Jeans, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Anthropologie, Macy’s, Marie Claire, talijanski Vogue…”, opisuje Helena ukratko svoju godinu na izmaku, a kao najveći uspjeh u 2010. ističe svjetsku kampanju za kozmetičku kuću Clarins.

Bijeg iz ‘džungle’

Nakon svih odrađenih poslova, Helena Šopar je pobjegla od sve te “svjetske džungle” i trenutno Božić i Novu godinu provodi u Novalji na Pagu kod svoje obitelji. Otkako se preselila u New York, Helena nijedan Božić nije provela u Velikoj jabuci, već svake godine dolazi u Novalju.

“New York i zvukove vatrogasnih kola zamijenila sam zvukovima paške bure i nema mi ljepšeg osjećaja. Ujutro moja mama Duška radi prirodne iscjeđene sokove uz domaće kroasane, onda se prošetam sa sestrom Tamarom i psom Oskarom uz rivu, a nakon toga nas čeka buzara, ili dagnje, ili sarma koju baka Gorka kuha s guštom. Tata Gorki navečer nas iznenadi svojim specijalitetima, a ove godine s nama blagdane provodi i moja najbolja prijateljica Monika Mikac i njen pas, tako da smo prava Adams Family, puna nas je kuća.

Luda za čokoladom

Obožavam ovo doba godine u Novalji, kićenje bora, miris kolača, jutarnju kavu u kafiću Gaudino, u kojem sretnem sve ljude iz djetinjstva, i kada po stoti put gledam “Sam u kući” i “Moje pjesme, moji snovi. Iako proputujem svijet, lijepo je znati da negdje pripadaš, da postoji mjesto gdje se totalno opustiš i ništa nije važno osim što ćemo sljedeće jesti”, priča Helena.

Za razliku od većine manekenki, Helena je jedna od rijetkih koja priznaje da ne izbjegava “zabranjenu hranu”. Tvrdi kako ne postoji sila koja bi je mogla zaustaviti kada vidi čokoladu, ali ne suzdržava se ni kada je riječ o nekoj drugoj hrani koja joj je sviđa.

Tri dana na palačinkama

No, kaže Helena, uglavnom su to ogromne količine slatkiša, a ona ima sreću što spada među one sretnice kojima se ništa ne prima te može jesti što poželi. Kad ima vremena, ode na jogu ili pilates i obavezne masaže k svome privatnom maseru Krešimiru Abičiću, koji joj spašava leđa i vrat od štikli, stalnih putovanja i stresa. No, život u New Yorku ne bi mijenjala ni za što.

“Preselila sam se u East Village na Manhattanu, gdje živim s rođakinjom, a kada se vratim u New York, opet se selim, ovaj put u West Village, gdje ću živjeti sama. U New Yorku se najviše družim s prijateljicom Tanjom Abičić s kojom svaki dan idem na ručak, a ona se uvijek brine o meni, kao starija sestra. Kad mi je dosta posla, pobjegnem Marijani Bakuli i Valteru Moroviću na najbolje palačinke s Nutellom i onda ostanem tri dana! Mo Stojnović i Boris Kolarić su mi društvo za izlaske jer njih dvojica znaju koja su mjesta najbolja, a uglavnom izlazimo u klubove Provocature ili Boom Boom Room. U New Yorku se volim družiti i s Ivicom Kovačevićem koji me uvijek nasmije do suza”, rekla je Helena.

Uloga s Oscarovcem

Prošle je godine krenula na satove glume, a ove snimila kratki dokumentarac o jednoj njujorškoj stilistici, te još jedan film u kojem glumi uz Briana Geraghtyja, koji je bio nominiran za Oscara za ulogu u “Hurt Lockeru”.

Prema svemu sudeći, u rječniku Helen Šopar, riječ “kriza” ne postoji.

“U New Yorku se recesija jako osjeća, ali, hvala Bogu, ja i dalje radim, iako mi na snimanjima često znaju reći da bolje da i ne znam koliko bih radila da nema recesije. Tip sam osobe koja ima puno snova i želja, ali nikada mi nije problem raditi. Nisam od onih manekenki koja će otkazivati poslove jer se taj dan osjeća lijeno”, navodi Helena.

Do ljeta Helenu čeka puno posla, a boravak u Novalji sjajna joj je prilika da “napuni baterije” prije povratka u New York. Za 2011. ima samo jednu želju.

“Želim si prvenstveno zdravlje, jer mislim da zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu, tako da ako si zdrav, poletan, pozitivan i pun ambicija, možeš sve!”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 03:46