Korisna informacija za sve strastvene pivopije: imate li problema s nadutošću ili vam se već formirao famozni pivski trbuh, svoj omiljeni hmeljni napitak vjerojatno nepravilno ulijevate!
Naime, stručnjaci su zaključili kako je općeprihvaćeni način ulijevanja piva u čašu - onaj da se malo nakrivi, pa polako ulijeva, kako bi se izbjeglo stvaranje pjene - pogrešan, piše Slobodna Dalmacija.
"Pivski ekspert" Max Baker tvrdi kako na taj način, to jest izbjegavanjem stvaranja pjene na vrhu čaše, zapravo "zarobljavamo" ugljikov dioksid u pivu. Tako plin dospijeva u naš trbuh, a ako uz ispijanje tog "obespjenjenog" piva konzumiramo grickalice, efekt se pojačava, kaže Baker.
Hrana, naime, provocira pivo, koje u našem trbuhu otpušta plin jer nije izbačen pravodobno, u čaši.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....