Poznati francuski slatkiši makaroni u zadnje vrijeme doživljavaju renesansu prepoznatljivom paletom živopisnih boja i iznimnim okusom, no slastičarski znalci tvrde kako bi uskoro konditorski hit mogli postati novi francuski kolačići prikladna naziva "merveilleux" (predivni).
Neka vas ne iznenadi ako te slastice uskoro preplave Instagram na kojemu ljubitelji hrane objavljuju fotografije svojih slatkih uradaka.
Navodno se prave od meringe, tučene mješavine bjelanjaka i šećera prelivene tučenim slatkim vrhnjem i ukrašene različitim slatkim dekoracijama.
Čini se kako su se "predivni" kolačići već pojavili u jednoj nedavno otvorenoj slastičarnici u Berlinu.
Naziv joj je "Aux Merveilleux de Fred", a nazvana je po Fredericu Vaucampsu, koji je tu konditorsku slasticu lansirao još osamdesetih godina prošloga stoljeća.
U ponudi ih imaju i slastičarnice od Londona do New Yorka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....