PARTNERI U DOBRU

Humanitarna akcija za mladu Vukovarku: Prikupljeno 25 tisuća kuna za Jelenin studij

Jučer je u zagrebačkom klubu Pepermint održana humanitarna prodaja fotografija '100/7 Jelena ide na faks' potaknuta idejom Hrvoja Šalkovića da vukovarskoj maturantici Jeleni Slavinić (18) osigura sredstva za studij.

Akcija je u potpunosti uspjela, prodano je svih osamdeset fotografija koje su se našle u slobodnoj prodaji, te dvadeset fotografija koje su prodavane na aukciji, koju je osobno vodio Šalković. Pojavile su se mnoge osobe iz javnog života, koje su aktivnim sudjelovanjem u licitaciji pomogle prikupiti sredstva. Najaktivniji su bili Ana Jelušić, Mirna Zidarić, Kristijan Beluhan, Duško Modrinić te Robert Pauletić.

Predstavljen je i novi Šalkovićev roman 'Nulti meridijan', o kojem su govorili urednik romana Nenad Rizvanović, te Šalkovićev kolega putnik Krešimir Raguž.

Prodano je više od 150 primjeraka romana, a nakladnička kuća Ljevak se odrekla zarade, te novac uplatila na Jelenin račun otvoren pri zakladi Partneri u dobru.

Ukupno je sakupljeno 25 000 kuna, što je iznos dostatan za prvu godinu Jeleninog studiranja. Od današnjeg dana, pa sve do 5.5.2011. svih stotinu fotografija koje su se prodavale na izložbi, možete kupiti i na stranici http://foto.tisak.hr/ Na ovaj je način pokrivena čitava Hrvatska, jer nakon što kupite fotografiju po cijeni od 70 kuna, ona će vam biti dostavljena na kiosk Tiska u mjestu stanovanja.

Ne sumnjamo da će građani Hrvatske ponovo pokazati humanost, i da će Jeleni pomoći prikupiti sva sredstva potrebna za studiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 18:05