SRETAN ZAVRŠETAK

Humanitarna akcija je uspjela! Vukovarka Jelena Slavinić moći će se školovati

Jeleni je plaćeno školovanje u Rijeci, kao i smještaj za svih pet godina koliko će studij trajati

Humanitarna akcija "100/7 Jelena ide na faks" je uspješno završila! Riječ je o akciji u kojoj su se prikupljala sredstva za školovanje Jelene Slavinić , vukovarske maturantice, kojoj je odlazak na studij bio onemogućen zbog pomanjkanja financijskih sredstava.

Jelena je kći vukovarskog branitelja, zatočenika logora, koji nije ostvario svoja braniteljska prava, te je kao heroj i mučenik domovinskog rata gotovo dva desetljeća bio prisiljen živjeti u izuzetno teškim životnim uvjetima. Usprkos bolesti njega i supruge, te svim životnim nedaćama, uspio je pomoći dvjema starijim kćerkama da završe fakultete.

Međutim, za školovanje Jelene novca više jednostavno nije bilo. Zahvaljujući zakladi Partneri u dobru, nakladničkoj kući Ljevak, tvrtki Tisak, te piscu Hrvoju Šalkoviću, uspješno je organizirana humanitarna akcija u kojoj se prikupilo 50.944,40 kuna.

Najprije je na izložbi fotografija, te promociji Šalkovićevog novog romana u zagrebačkom klubu Pepermint, u direktnoj prodaji fotografija i knjiga, te putem donacija prikupljeno 28.644,40 kuna. Zatim je tvrtka Tisak omogućila da se više od tri stotine fotografija proda putem on line prodaje, zahvaljujući čemu je prikupljeno sljedećih 16.350,00 kuna.

Jedna anonimna gospođa je kontaktirala zakladu te se ugovorom obvezala na donaciju 6.000,00 kuna u mjesečnim obrocima. Tako se ukupna cifra popela na 50.944,40 kuna, uz sretnu okolnost da su se zakladi javile čak dvije obitelji iz Rijeke, grada u kojem Jelena želi studirati, nudeći besplatan smještaj za svih pet godina studija. Akcija je zaključena na način da Jelena Slavinić u studenski život ulazi sa osiguranim besplatnim smještajem, i svotom većom od 50 000 kuna .

Kako jedna lijepa i pozitivna stvar vežu drugu, prije nekoliko dana, nakon gotovo dva desetljeća čekanja, obitelj Slavinić je primila konačno rješenje nadležnog ministarstva u kojem stoji kako se država obvezuje izgraditi im novu kuću. Krajem kolovoza, Jelenini će roditelji konačno useliti u novi dom, dok će njihova najmlađa kćer otputovati u Rijeku na studij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 06:03