LAST MINUTE VODIČ ZA BLAGDANE

Glupo pitanje: Što s djecom? LIKE! otkriva najbolje igraonice u shopping centrima!

Za vas smo isprobali sve igranice u zagrebačkim trgovačkim centrima, od West Gatea do Garden Malla
 CROPIX

Kid’s Jungle 1

City Center One West

Vrlo popularna adrenalinska igraonica smještena na prvom katu City Centra One West koja u 500 kvadrata nudi bogati izbor sprava za igranje. Za Kate i Lovru definitivno igraonica broj jedan jer ima savršeni fun park na kojem mogu izbaciti ‘višak energije’.

Dvoetažni fun park ima dva tobogana, tunele, mostove, vrtuljke i klincima (a i odraslima) vrlo popularnu žičaru. Igraonica ima odijeljen prostor za kreativne radionice koje se svakodnevno odvijaju od 15 do 16 sati. Tako jednom tjedno djeca se igraju malih istraživača te uče o dinosaurima, planetima, ali i o fotografiji, ili pak razvijaju talent u likovnoj ili ekoetno radionici. Oni koji vole pjevati mogu uživati u karaokama.

Tako se za na Staru godinu u 13 sati priprema novogodišnji party gdje će i djeca moći proslaviti ulazak u novu 2013. godinu uz glazbu, ples, grickalice... naravno neizostavan lik na svim partyjima je i maskota igraonice Tigrić Tobi kojeg klinci toliko obožavaju da su mu tete morale već desetak puta krpati rep. Ako vam je dijete mlađe od tri godine, ono se može igrati do 15 sati i uz prisustvo roditelja.

Ocjena: 5

Kid’s Jungle 2

City Center One East

Igraonica ista kao u Centru na Jankomiru, samo po kvadraturi nešto veća, nalazi se i u nedavno otvorenom City Centru One East na Slavonskoj aveniji. Osim klasičnih fun parkova i kreativnih kutaka, imaju i vrlo popularan zid za penjanje. Savršena zamjena za stabla s Jaruna ili Sljemena po kojima se Lovro i Kate obožavaju penjati.

U početku, kada su mi otkrili da se u igraonici nalazi takav zid opisujući mi kako se penju jako, jako visoko, doslovce sam umirala od straha da ne padnu i ne polome se, no, jednom sam ‘škicnula’ unutra i od shvatila da je njihovo jako, jako visoko, zapravo visina od tek dva metra, a u slučaju pada, na podu je debela, ali uistinu debela strunjača. Od tada straha više nema. A ako se umore (što se Lovri i Kati nije dogodilo nikad), djeca se mogu odmoriti malo u chill out zoni na velikim jastucima uz omiljeni crtić.

Iako se u igraonicu ne smije unositi hrana i piće, ne trebate brinuti hoće li vam dijete, nakon dva sata skakanja, biti žedno. Važno je napomenuti kako se u Kid’s Jungle igraonicama ništa ne prepušta slučaju. Na ulazu se djetetu na majicu zalijepi naljepnica s imenom, roditelji ispunjavaju formular s osnovnim podacima (ime, broj telefona...) tako da u slučaju da dijete želi izaći ranije, roditelje se odmah zove da dođu po dijete. Igraonica ima dupla vrata tako da dijete ne može samo izaći. Toaleti su maleni, prilagođeni djeci. Čiste se svaka dva sata, a igraonica se generalno čisti svaku noć.

Kid’s Jungle ima certifikate za sigurnost dječjih igrališta, oprema se redovito servisira, a agnažirani su i neovisni stručnjaci koji kontroliraju igraonicu svaka dva mjeseca. Radno vrijeme igraonica je od 9 do 21 sat, s tim da obje igraonice do 15 sati primaju do 30 djece, a od 15 do 21 sat 40 djece.

Ocjena: 5

One 2 Play

Avenue Mall

City Center One West, Jankomir

Igraonice One2play u Avenue Mallu i City centru One West rade godinama, obje imaju oko 100 kvadrata, s tim da je u City Centru ona pomalo klaustrofobična za razliku od one u Avenue Mallu koja je na drugom katu i cijela jedna strana je zapravo prozor koji daje osjećaj otvorenosti, ima više svjetla, a možete i malo ‘škicnuti’ dijete da vidite što radi.

Ulaz je iz trgovina, a počinju raditi tek u 13 sati, tako ako mislite piti kavu u miru tijekom jutra - zaboravite na igraonicu. No, u poslijepodnevnim satima, ovisno koliko se djece okupi, organiziraju se raznorazne radionice poput likovne, plesne, glazbene, eko, ali i engleska radionica. Koliko maksimalno djece može primiti ovisi i o broju teta u igraonici koji varira iz dana u dan. Najčešće rade po dvije tete pa se ide na to da svaka teta pazi do 12-ero djece.

Iako se nekima čini da je to malo djece, tete naglašavaju da im je najvažnije da djecu imaju pod kontrolom. Ono što je meni kao roditelju veliki plus u ovoj igraonici je što u slučaju gužve možete slobodno ostaviti broj telefona i otići. Čim se oslobodi mjesto, tete vas nazovu i pitaju jeste li još zainteresirani da dijete dovedete u igraonicu. Ukoliko ste do tada već obavili kupnju ili popili kavu, i baš se spremate otići doma, ne treba vam biti neugodno to i reći.

Ocjena: -4

One 2 Play

Arena centar

Nedavno otvorena igraonica u Arena centru pravo je osvježenje u izboru igraonica koje nudi istoimeni lanac trgovina dječjim igračkama. Za razliku od Kid’s Junglea, u ovoj igraonici je strogo zabranjeno trčanje i skakanje. Svakoga dana od 10 do 21 sat vaše se dijete tamo može dva sata poigrati s najnovijim igračkama koje nudi trgovina One2play.

Cinici bi rekli da je to samo izložbeni salon za trgovinu, jer se u dvije od tri njihove igraonice u Zagrebu ulazi iz trgovine tako da mi redovito strada novčanik. No, ova igraonica je neovisna o trgovini, tako da više nema straha, nova je, čista i duplo veća od dvije ostale. Na 200-tinjak kvadrata odvojena su četiri kutka za igranje: za starije i mlađe dečke i djevojčice. Ima vrlo zanimljiv dvorac tako da se djevojčice posve užive u ulogu princeza.

Tu je i lego kutak, dio za društvene igre, kreativni i tzv. tihi kutak gdje se gledaju crtići. Kako je ulaz u igraonicu odmah iz hodnika Arena centra, nema straha da će vam dijete pobjeći. Igraonica ima dvoja vrata koja se automatski zaključavaju. Na ulazu svako dijete ima svoj ormarić za cipele, a poželjno je da sa sobom ima papuče. Ukoliko ste ih zaboravili, nema veze, može i u čarapicama...

Ocjena: 4

Magic baby

Garden Mall

Malena igraonica u sklopu istoimene trgovine u Garden Mallu u Dubravi posve je drugačija od ostalih igraonica po gradu. Mnogi roditelji, osim U West Gateu je najveća igraonica koja ima i pistu s automobilima što ovdje dovode djecu kako bi u miru obavili kupnju, dovode ih i radi socijalizacije. Naime, njihovi su redoviti gosti djeca koja ne idu u vrtić tako da su u igraonici barem dva do tri puta tjedno.

Ova igraonica jedinstvena je i po tome što prima djecu s posebnim potrebama. U Magic baby igraonici djeci se nude razne igračke, a posebno se vodi računa da ima dosta didaktičkih igračaka. Djevojčice imaju kutak za kuhanje, dečki imaju pravi stol za stolni tenis, u mirnom kutiću gledaju se crtići, a imaju i kutak za čitanje. Za razliku od drugih igraonica, ova ima puno slikovnica i priča, pa mnogi školarci, posebno prvašići, koji imaju problema s lektirom ovdje dolaze pa im tete pomažu u obavljanju školskih zadaća. Igraonica prima maksimalno 30 djece, radnim danom radi od 13 do 21 sat, a vikendom od 9 do 21 sat.

Ocjena: 3

KID’S WORLD

Westgate shopping city

Turbo adrenalinska igraonica, najveća u Hrvatskoj, u 4000 kvadrata pruža djeci pravi užitak.Na četiri avanturistička područja smješteni su ogroman fun park s toboganima, penjalicama, visilicama, tunelima, lopticama… i još sedam raznoraznih sprava. No najveća atrakcija je vulkan na koji se djeca moraju sama popeti, a onda se s njega spuštaju toboganom. Ako ne želite da vam dijete bude smotano i tromo, za što ima veliku šansu ukoliko po cijele dane sjedi ispred televizora ili kompjutora, ovaj vulkan je zasigurno izbor broj jedan.

Evo zašto: potrebna je poprilična spretnost za popeti se na njega. Treba se pomalo penjati po ‘štengicama’, što pomalo nalikuje na slobodno penjanje. A onda na vrhu, kao nagrada za osvojeni vrh, spust ne baš blagim toboganom. No, roditelji, ne bojte se, ništa tu nije opasno, tu je čak 12 teta koje svakodnevno brinu o djeci, paze da se ne guraju, da se netko ne bi ozlijedio i da sve bude u savršenom redu. Ukoliko vaše dijete voli malo življu igru, tu su i trampolin i pista s automobilima i motociklima na kojima se vaši kikići osjećaju kao pravi bajkeri.

Tu je i neizostavan dio za djecu mlađu od četiri godine koja se ovdje mogu igrati samo uz prisustvo roditelja. Za njih je predviđen park za puzanje, velike lego kocke i čarobni vrt. Jednom sam ostala potpuno iznenađena kada su moji klinci, umjesto omiljenog vulkana i trampolina, izabrali mazanje palačinki. Da, dobro ste čuli, došli smo kada je bilo natjecanje u mazanju palačinki. Djeca sretna, a mama ne mora kuhati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 11:13