KONTINUIRANO MALTRETIRANJE

GLAVNI UREDNIK GODINAMA ZLOSTAVLJAO VODITELJICU VIJESTI 'Možeš mi pomoći kao prijatelju. Možeš se seksati sa mnom kao prijateljica...'

 SanerG/iStock

Čelnici Press TV-a, uključujući i glavnog urednika Hamida Rezu Emadija, seksulano su zlostavljali bivšu voditeljicu vijesti Sheenu Shirani godinama, otkrila je novinarka prošli tjedan, prenosi Iranwire. Dva dana nakon njezinog otkrića, Emadi i Payam Afshar, voditelj studija u Press TV-u su suspendirani, a Emadi je u međuvremenu uklonio svoj Facebook račun.

Shirani je javno objavila seriju poruka koje je primila od Emadija na svojoj Facebook stranici i zvučni zapis razgovora (a čiji transkript na engleskom možete pročitati ovdje)između nje i Emadija na Facebook stranici news portala Rooz Online. Shirani se u Press TV-u zaposlila 2007., a tamo je obnašala funkcije urednice, producentice i voditeljice vijesti sve do sredine siječnja 2016. godine.

Shirani je prema određenim navodima napustila Iran sa svojim sinom, a prema izjavama njezinih prijatelja, odbila je navesti gdje se trenutno nalazi.









Emadi se u porukama koje je slao Shirani kontinuirano referirao na to koliko joj je uvijek pomagao, a tu je tvrdnju Shirani u prepisci dovela u pitanje. U jednoj je poruci Emadi novinarki poslao selfie potpisan s 'Zgodan šef', a nakon te poruke poslao joj je poruku u kojoj piše: 'Tako je.. perverzni mamoje*** koji jesam.'

Međutim, najšokantniji dio cijelog incidenta je snimka razgovora između Shirani i Emadija. Tijekom razgovora, koji traje više od 10 minuta, Emadi stalno moli novinarku da dođe k njemu kući kako bi se upustili u spolni odnos. Emadi svoje želje opravdava time da je kako kaže 'uvijek pomagao' Shirani te da je 'bio tamo za nju'.

'Možeš mi pomoći kao prijatelju. Možeš se seksati sa mnom kao prijateljica', u jednom trenutku kaže Emadi.

Shirani ga tijekom razgovora kontinuirano odbija. 'Dolazim na posao zbog mira i sigurnosti. Kako bi zaradila za život. Ne možeš od mene očekivati da ti pomognem oko toga samo zato jer sam prema tebi prijateljski nastrojena. Ja samo želim raditi s tobom i smatrati te kolegom. Ovako me pretvaraš u seksualni objekt', kaže Shirani.

Emadi je nakon objave poruka i razgovora odbio sve optužbe pritom tvrdeći da su i poruke i snimke lažne. Glasnogovornik televizije Press TV nije želio komentirati cijeli incident, a jedan od bivših djelatnika potvrdio je da su snimke vjerodostojne.

'(Shirani) je poštena žena, no bila je ranjiva kao samohrana majka sa sinom i (Emadi) je to iskoristio protiv nje. Trebao joj je i novac. Nažalost, ta vrsta zlostavljanja traje već godinama', rekao je bivši djelatnik koji je želio ostati anoniman. Djelatnik je dodao da je našao u sličnoj situaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:35