PODRŠKA ODRŽIVOSTI

Studentice TTF-a izradit će repliku Aloyina kostima iz igre Horizon Forbidden West

Irena Šabarić, Tena Omerović, Ivana Škaper, Valentina Ferenčak, Nikolina Tufekčić i Franka Karin

 Playstation Hrvatska, Tekstilno-tehnološki Fakultet
U igri Horizon Forbidden West, Aloyina potraga za vraćanjem reda i ravnoteže u svoj svijet podsjetnik je na važnost očuvanja prirode

Povodom izlaska igre Horizon Forbidden West, dostupne od 18. veljače na konzolama PlayStation 4 i PlayStation 5, PlayStation Hrvatska surađivat će s Tekstilno-tehnološkim fakultetom (TTF) Sveučilišta u Zagrebu na izradi replike kostima Aloy - glavne protagonistice igre.

U igri Horizon Forbidden West, Aloyjina potraga za vraćanjem reda i ravnoteže u svoj svijet podsjetnik je na važnost očuvanja prirode i biološke raznolikosti na planeti Zemlji u godinama i desetljećima koje dolaze.

image

Aloy, protagonistica igre Horizon Forbidden West

Playstation/Sony

Inspirirani svijetom Horizon Forbidden Westa, studenti TTF-a željeli su poslati poruku podrške održivosti za bolju budućnost kroz izradu Aloyjine odjeće od održivih, ekološki prihvatljivih materijala, uz detaljni 3D ispis zaštitne opreme koja je dio kostima.

"S filmskom industrijom i hrvatskim kazalištima već godinama surađujemo, tako da je suradnja s PlayStation Hrvatska bila nešto sasvim prirodno. Naši studenti bili su oduševljeni što su imali priliku surađivati ​​na ovom projektu jer mnogi od njih igraju igre u slobodno vrijeme, a PlayStation je za njih više od igre, dio je hrvatske kulture. Očigledno je da se gaming izjednačio s ostalim oblicima kulture i zabave i naš fakultet je odlučio prihvatiti trend i uvesti nove mogućnosti obrazovanja", rekla je voditeljica projekta, prof. Irena Šabarić sa Sveučilišta u Zagrebu.

image

Izrada Aloyjina kostima

Playstation Hrvatska, Tekstilno-tehnološki Fakultet

Na izradi kostima sudjeluju studentice diplomskog studija Industrijskog dizajna odjeće - Tena Omerović, Ivana Škaper, Valentina Ferenčak i Nikolina Tufekčić, u sklopu kolegija Projektiranje odjeće.

Svaka od njih izradila je dio kostima pod nadzorom, vodstvom i mentorstvom asistentice Franke Karin i prof. dr. Irene Šabarić, predstojnice Zavoda za dizajn tekstila i odjeće dok je prof. Slavica Bogović bila zadužena za 3D ispis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:20