Sony prodao Sony Online Entertainment

PlanetSide 2 The9 Gameplay Video

Vjerojatno znate za Sony Online Entertainment. Ovaj razvojni tim je radio na igrama kao što su EverQuest, PlanetSide, DC Universe Online i H1Z1 koji je nedavno izašao u prodaju.

Sony se odlučio prodati ovaj studio investicijskoj firmi Columbus Nova, a poznati razvojni tim će sada raditi kao neovisni game studio pod novim imenom – Daybreak Game Company.

Daybreak Game Company će nastaviti svoj rad na svim projektima koje je započelo kod Sonya. Budući da je “novi” studio sada neovisan, možemo očekivati njihove igre i za druge platforme budući da je ekipa dosada igre izdavala isključivo za Playstation i PC.

“Uzbuđeni smo što postajemo dio impresivne radne liste Columbus Nova kompanije. Oni imaju iskustva u sličnim i povezanim industrijama te jedva čekamo krenuti dalje kako bismo vidjeli dokle možemo pogurati granice online gaminga. Zadržat ćemo fokus na kreaciji posebnih igara za igrače diljem svijeta, ali i proširiti naš portfelj na nove platforme te na taj način u potpunosti prihvatiti više- platformski svijet u kojem svi živimo”, rekao je John Smedley, predsjenik Daybreak Game Company studija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:25