Beam (Gen 2)

Sonos predstavio novi soundbar koji prilagođava zvuk prema rasporedu zidova i namještaja

Sonos Beam (Gen 2)
 Sonos
Osim preko Sonosove aplikacije, Beamom se može upravljati i preko postojećeg daljinskog upravljača za televizor

Američka tvrtka Sonos predstavila je svoj novi zvučnik - soundbar Beam (Gen 2), koji se na papiru doima kao vjerojatno najraznovrsniji uređaj u njihovoj paleti. Riječ je o novoj generaciji njihove kompaktne pametne zvučne trake za TV i videoigre, ali i slušanje glazbe, koja dolazi s podrškom za Dolby Atmos te 3D audio reprodukciju.

Kao i ostali proizvodi ove kompanije, Beam (Gen 2) kompatibilan je s više od 100 streaming usluga dostupnih u Sonosovoj aplikaciji. Iako su dimenzije soundbara ostale iste, zahvaljujući većoj procesorskoj snazi i novorazvijenim zvučnicima, zvuk je snažniji. Uređaj je kompatibilan s HDMI sučeljem televizora, a za instalaciju su potrebna samo dva kabela te nekoliko koraka u aplikaciji.

image
Sonos Beam (Gen 2)
Sonos

Novi Sonos Beam podešen je uz doprinos eksperata iz svijeta glazbe i filma, a zvuk se dodatno prilagođava zahvaljujući tehnologiji TruePlay, koja analizira raspored zidova i namještaja u prostoriji. Dodatno, Beamom se može upravljati preko Sonosove aplikacije, preko postojećeg daljinskog upravljača za televizor, preko glasovnih virtualnih asistenata, Appleove usluge AirPlay 2 te brojnih aplikacija za reprodukciju glazbe. Već standardno, dolazi u dvije boje - bijeloj i crnoj.

image
Sonos Beam (Gen 2)
Sonos

Osim što se može postaviti ispred televizora kao i bilo koji drugi soundbar, Beam (Gen 2) se može i montirati na zid. Osim toga, može se koristiti kao samostalna jedinica ili upariti sa subwooferom i parom stražnjih zvučnika. Sonos Beam (Gen 2) bit će dostupan od 5. listopada po preporučenoj cijeni od 3799 kuna na sonos.com te u fizičkim trgovinama.

image
Sonos Beam (Gen 2)
Sonos

“Često govorimo o tome kako je 'Hollywood at Home' pravi katalizator našeg poslovanja, a Beam je odigrala veliku ulogu u tome kao jedna od najprodavanijih zvučnih traka u svojoj kategoriji. Uzimajući u obzir ono što smo tijekom godina naučili o vrhunskom slušanju i kućnom kinu, pronašli smo način da u Beam uvedemo nove značajke i znatno bolji zvuk, sve u istoj kompaktnoj veličini koja se pokazala iznimno popularnom među korisnicima”, rekao je Patrick Spence, izvršni direktor Sonosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:54