KRAJ ERE

Serijal videoigara ‘FIFA‘ staje nakon gotovo 30 godina, evo kako će se zvati njegov nasljednik

 Electronic Arts
Generalni menadžer EA Sportsa Cam Weber prošle je jeseni rekao da tvrtka evaluira svoje partnerstvo s Međunarodnom nogometnom federacijom

Izdavačka kuća Electronic Arts (EA) objavila je u utorak da će videoigra "FIFA 23" koja bi trebala izaći ove godine u jesen biti posljednji nastavak serijala koji je pokrenuo prije gotovo 30 godina, piše Polygon.

EA-jeva simulacija nogometa u srpnju 2023. godine mijenja ime u "EA Sports FC".

"Uvođenje igre u našu ponudu ‘EA Sports FC‘ neće utjecati na postojeće sportske igre koje izdaje (EA-jeva podružnica EA Sports). EA i (Međunarodna nogometna federacija) uzbuđeni su jer će ove jeseni objaviti dosad najbolju i najopsežniju ‘FIFA‘ igru", rekli su iz EA-ja. "Naša posljednja igra u serijalu ‘FIFA‘ uključivat će više načina igranja, opcija, klubova, liga, igrača i natjecanja nego bilo koji dosadašnji nastavak."

Generalni menadžer EA Sportsa Cam Weber prošle je jeseni rekao da tvrtka evaluira svoje partnerstvo s Međunarodnom nogometnom federacijom (FIFA). Istog je dana otkriveno da je EA u Velikoj Britaniji registrirao zaštitni znak "EA Sports FC".

Glavni izvršni direktor EA-ja Andrew Wilson rekao je u utorak da će "EA Sports FC" biti "najveći i najupečatljiviji nogometni klub u svijetu, epicentar ljubavi prema nogometu".

EA je rekao da će "EA Sports FC" sadržavati više od 300 licenci te da će igrači u igri moći kontrolirati više od 19 tisuća sportaša i 700 klubova te da će moći igrati na 100 stadiona te natjecati se u više od 30 liga.

"EA Sports FC" trebao bi izaći na PlayStation i Xbox konzolama te računalima, a Weber je rekao da će igra sadržavati sve što i igre iz serijala "FIFA".

Prva "FIFA" igra objavljena je 1993. godine na igraćoj konzoli Sega Genesis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:53