SVIJET GEJMERA

Reboot InfoGamer se vratio i jednako je zabavan kao prije pandemije

 Nera Simic/Cropix
Cika i vika koja se mogla čuti u tri paviljona pokazala je da su i mladi i stari gejmeri željni druženja i uživanja u videoigrama

Reboot InfoGamer, gejming sajam koji se već godinama krajem jeseni održava na Zagrebačkom velesajmu, 2019. je posjetilo više od 90.000 ljudi, a zauzeo je osam paviljona i više od 21.000 kvadratnih metara. Bilo je to njegovo osmo izdanje i golemi skok u odnosu na 2011., kada se prostirao na samo 400 kvadratnih metara. Onda je došla pandemija koronavirusa i sve pokvarila. Nakon nekoliko više nego pristojnih online izdanja, Reboot InfoGamer ove je godine ponovno ušao u Zagrebački velesajam i pokazao da je glavna gejming atrakcija u Hrvatskoj i široj regiji.

image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix

Sajam pohodim od dana kada se zvao drukčije i kada se mogao opisati tek kao okupljanje najvećih gejming entuzijasta, a o njemu, njegovim organizatorima iz Reboota te igrama, trendovima i hrvatskim studijima za razvoj videoigara koji su se na njemu tijekom godina pojavljivali pišem od 2015. godine. Iako gejming nikad nije bio jači, nisam znao što očekivati od povratničkog InfoGamera. Može li jedan ipak old school žanr zabave poput sajma zadiviti zahtjevnu gejming publiku, poglavito onu mlađu koja s njime živi od najmanjih nogu? Četverodnevni krkljanac na Velesajmu pokazao je da itekako može.

image
Nera Simic/Cropix
image

Mladen Bošnjak i Matea Olujić iz startupa Misfit Village

Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix
image

Štand Carta Magice

Nera Simic/Cropix

Cika i vika koja se mogla čuti u tri paviljona pokazala je da su i mladi i stari gejmeri željni druženja i uživanja u videoigrama i svemu što dolazi s njima. Svi štandovi – od onih s VR igrama preko onih s etabliranim naslovima, kao što su “Alan Wake II” i “Assassin’s Creed Mirage”, do onih s opremom za igranje – bili su puni posjetitelja, auditorij ispred pozornice na kojoj se odigravala završnica A1 Adria lige također, a osobito me razveselila činjenica da je bilo prometno i na štandovima domaćih studija i nezavisnih izlagača koji su na sajam došli kako bi vidjeli ima li među gejmerima sluha za njihove umotvorine. Nakon što sam se uvjerio da Reboot InfoGamer još uvijek umije dostaviti onu zabavu koju je dostavljao prije pandemije te da ga gejmeri nisu zaboravili, vrijeme je da svoju poziciju u hrvatskoj i regionalnoj gejming zajednici iskoristi za unapređenje statusa videoigara u široj kulturno-umjetničkoj zajednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:07