Razlog zašto Destiny nećemo igrati na PC-u... zasada

Razlog zašto Destiny nećemo igrati na PC-u...za sada

Danas je bio bitan dan za nadolazeći Destiny, MMOFPS igru tvoraca Halo serijala, Bungiea. Na medijskoj prezentaciji su objasnili zašto trenutno ne planiraju izdavanje igre na PC-u, no ipak su ostavili opciju otvorenu ako se slučajno u budućnosti predomisle.

Ukratko, razlog je manjak vremena. Točnije, developeri su objasnili kako su već previše zauzeti sa simultanim izdavanjem za čak 4 konzole (PS 3, PS 4, Xbox 360 i Xbox One). Ako se uzme u obzir da se igra za svaku konzolu izrađuje unutar studija bez pomoći sa strane, te kako će sve verzije biti u “istom svijetu”, trenutni rad na PC inačici je malo previše.

“Iskreno, nemamo vremena niti misliti o tome trenutno, sama izrada igre i izdavanje na dvije različite generacije konzola je previše, a također ima i platforma kao što je PlayStation 3 sa kojom se prvi puta susrećemo. Sve je to samo po sebi veliki izazov. Na svu sreću imamo kvalitetan tim koji je u stanju to izvesti.” – rekao je jedan od šefova Bungiea Pete Parsons.

Dobra vijest za sve PC igrače je ta da inačica za računala nije u potpunosti prekrižena. Naime Parson je, između ostaloga, rekao kako se raduje “budućim razgovorima o PC platformi”, te je istaknuo kako vole PC kao platformu. Daleko je to bilo kakve službene objave, no već i sama činjenica da PC inačica nije demantirana je svakako izvrsna vijest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 12:50