PS4 i Xbox One emulatori bi mogli ugledati svjetlo dana i prije nego što mislite

PS4 i Xbox One emulatori bi mogli ugledati svjetlo dana i prije nego što mislite

Zahvaljujući emulatorima, gameri već niz godina imaju mogućnost zaigrati neke stare 16bit igre. PSX naslovi su postali bolji i ljepši zahvaljujući emulatorima, a mnoge igre su preselile na druge platforme upravo radi ovakvog softvera.

Sada kada smo dobili konzole nove generacije, pitanje je hoće li, i kada, stići emulatori za Playstation 4 i Xbox One?

Ben Vanik, softverski inženjer i kreator PSP i X360 emulatora je za Slashdot izjavio kako bismo emulatore za nove konzole mogli dobiti brže nego one za Playstation 3 i Xbox 360.

“Bit će lakše kreirati PS4 ili Xbox One emulatore u sljedećih godinu dana, nego stvoriti PS3 ili Xbox 360 emulatore koji bi radili na brzini uređaja”, rekao je Ben. Vanik je dodao kako će AMD-ov Mantle uvelike pomoći kreatorima emulatora te će zbog toga rad sa GPU biti jednostavan. Budući da obje nove konzole koriste x86 čipove kao i računala, to praktički znači da će prebacivanje igara na PC biti mnogo jednostavnije.

Iako su očekivanja velika, ne treba se prerano nadati kvalitetnom emulatoru. Jednom kada se nove konzole hakiraju, priča će se definitivno ubrzati, a tek onda ćemo znati hoćemo li uopće dobiti emulator Plastationa 4 ili Xbox 360 i kada.

No kako god bilo, čini se da ćemo prije dobiti Xbox One emulator nego isti za Xbox 360 koji će raditi kako treba. Želite li uopće igrati igre s novih konzola na PC-u?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 00:17