Prvi čovjek Xboxa se ne brine za budućnost konzole

Prvi čovjek Xboxa se ne brine za budućnost konzole

Marc Whitten je glavni čovjek koji stoji iza Xbox One konzole i njega ne brinu pretjerano nedavno najavljene Steam Machine “konzole”. U nedavnom intervju za Engadget osvrnuo se, između ostaloga, na nove načine virtualne zabave u obliku Steam Machinea i Oculus Rifta, te kako će sve to utjecati na budućnost Xboxa.

“Mislim da ima mjesta za oboje, pa se zato ne brinem previše”, bio je njegov odgovor kad su ga upitali boji li se za budućnost svoje konzole. “Zadnja stvar koju želim napraviti u životu je uvući se u rat riječi sa Gabeom Newellom (suosnivačem Valvea), jer se to jednostavno ne može dobiti.” Ipak, dao je naslutiti da je Xbox One, ako ništa više onda puno lakši za rukovanje: “Kad se pokušavate udomaćiti i opustiti u ugođaju dnevne sobe, onda želite da se vaše moždane stanice samo zabavljaju i ne rade apsolutno ništa više od toga. Ne želim raditi na hardveru i ne želim znati kako radi.”

Whitten je također rekao kako je uzbuđen zbog Oculus Rifta i općenito VR okruženja koji dolazi s njim, isto kao i Sonyevim PlayStation Now servisom streamanja igara, te je nazvao ovo doba “zlatnim dobom gaminga”. Uvjeren je kako će svaka tehnologija razvijati cjelokupnu industriju, vrlo vjerojatno na dobrobit svih interesnih strana.

Ukoliko vas zanima više, možete pročitati kompletni intervju, isto kao i informirati se o Oculus Riftu, predstavljenim Steam Machineama i/ili saznati nešto više o PlayStation Now servisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 23:55